Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Hårda straff för att sälja bortabiljetter

Manchester United har publicerat information gällande regler för bortabiljetter från och med nästa säsong.

Följande gäller:

  • För att få söka om bortabiljett måste man vara Executive Club Member eller ha säsongskort på nivån Silver, Gold eller Platinum.
  • Som mest kan man ansöka om sex bortabiljetter på ett kreditkort.
  • Ger man en bortabiljett till en annan supporter kommer man att förlora rätten att ansöka om bortabiljetter i framtiden. Om man säljer vidare en bortabiljett förlorar man sitt säsongskort utan ersättning och man blir också avstängd från att gå på Uniteds matcher i tre år.
  • Det är inte tillåtet att ge en bortabiljett till någon annan. Detta inkluderar att ge bort eller sälja en biljett till ordinarie pris till familj eller vänner.

Vidare tillämpas diverse procedurer för att hämta biljetter på plats, ett system som har varit på plats en tid.

Reglerna med att bortabiljetter inte får föras vidare är inte nya men regelverket har tidigare varit mindre tydligt. Här ska poängteras att andra regler gäller för hemmabiljetter, som får ges bort (eventuellt också säljas för ordinarie pris, jag är lite osäker).

Detta kommer sannolikt att minska tillgängligheten för biljetter på den svarta marknaden.

I relaterade nyheter har United publicerat information gällande bortamatcher i Europa. Numer gäller att dina credits (du får en credit för att ansöka om biljett och en till om du får biljett och går på matchen) följer med från säsong till säsong (i rullande treårsperioder, om jag har förstått det hela rätt). För säsongen 2016/17 följer credits från den gångna säsongen med och 122 supportrar startar med maximala tolv credits.