Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

De Gea slog Banks rekord

Embed from Getty Images

Det tog sin lilla tid men nu har världens bästa målvakt David de Gea också etablerat sig som förstamålvakt i det spanska landslaget. De Gea hade väldigt lite att göra när Spanien igår vann med 3-0 mot Turkiet men det är ju svårt för en målvakt att göra mer än att hålla nollan.

Just hålla nollan brukar De Gea göra när han vaktar målet i landslaget. Igår gjorde han sin femte tävlingsmatch i landslaget och han höll nollan för femte gången. Ingen annan målvakt har någonsin (rapporterar Marca) inlett sin tävlingskarriär i landslaget med fem raka nollor. Tidigare rekordhållare? Ingen mindre än Gordon Banks, av många ansedd som tidernas bästa målvakt.

De Gea gjorde sin första tävlingsmatch när Spanien vann med 4-0 mot Luxemburg i EM-kvalet i oktober 2014. I EM-kvalet vaktade han också målet i bortamatcherna mot Makedonien och Ukraina. Och i EM har han som bekant hållit nollan mot Tjeckien och Turkiet.

Spanien har nu hållit nollan i de sju senaste EM-matcherna och de har bara släppt in ett enda mål de senaste elva EM-matcherna.

Idag var Marouane Fellaini oanvänd avbytare när Belgien vann med 3-0 mot Irland. Belgien var såklart det klart bättre laget men Irland blev rånade på en solklar straff vid ställningen 0-0.

I andra EM-nyheter så gjorde Marcus Rashford så här: