Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Argentina till semifinal

Marcos Rojo och Sergio Romero är i semifinal i Copa América. I kvartsfinalen vann Argentina tämligen enkelt mot Venezuela. Higuaín gjorde två mål första halvtimmen och efter en timme gjorde Messi 3-0. Venezuela reducerade efter 70 minuter men Argentina återtog omgående en tremålsledning, då Lamela fastställde slutresultatet till 4-1.

Rojo och Romero spelade förstås hela matchen båda två. Romero gjorde ett par kvalificerade räddningar i slutet på första halvlek men tyckte ändå att han hade för lite att göra och gav Venezuela en straff. Seijas försökte sig på en Panenka men Romero stod kvar mitt i målet och fångade bollen. Målvakten var chanslös på reduceringsmålet.

I semifinalen ställs Argentina mot värdnationen USA, natt till onsdag. På grund av ett mycket märkligt spelschema har USA fördelen av två extra vilodagar inför semifinalen.

Den förre Unitedspelaren Javier Hernández och Mexiko lämnade turneringen efter att ha blivit fullständigt förnedrade av Chile i kvartsfinalen. Chile, som möter Colombia i semifinal, gjorde sju mål och Mexiko gjorde inte ett enda.

I EM var Anthony Martial oanvänd avbytare när Frankrike säkrade gruppsegern via 0-0 mot Schweiz.