Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Guardian: United närmar sig Zlatan och Mkhitaryan

Är Henrikh Mkhitaryan och Zlatan Ibrahimovic Manchester United-spelare inom kort? Enligt Guardian så kan det mycket väl vara så.

Mkhitaryan, som spelar offensiv mittfältare eller ytterforward, skulle kosta runt 30 miljoner pund att lösa. Det 27 år gamla armeniern uppges erbjudas ett kontrakt på fyra eller fem år och United ska vara hoppfulla att affären ska kunna vara på plats inom en vecka.

Mino Raiola, som representerar både Zlatan och Mkhitaryan, ska ha träffat Zlatan på lördagen för att gå igenom Manchester Uniteds erbjudande igen. Zlatan uppges få 220 000 pund i veckan och ska resa till Manchester den första veckan i juli för att diskutera sin roll med José Mourinho och sedan förhoppningsvis skriva på kontraktet.

Enligt Gianluca DiMarzio är det bara de sista dokumenten som återstår innan Mkhitaryan är en Unitedspelare. DiMarzio hävdar också att Zlatan kommer att skriva på för United den 1 juli. Inte nöjd där så menar DiMarzio också att Raiola på lördag ska diskutera Paul Pogbas framtid med Juventus och Manchester United ska vara ett alternativ.

En spelare som möjligen kan lämna United är Morgan Schneiderlin. Enligt Mirror är Schneiderlin högt på Ronald Koemans önskelista i Everton. Schneiderlin och Koeman jobbade tillsammans i Southampton och en övergångssumma skulle kunna landa på 20 miljoner pund, att jämföra med 24 miljoner pund som var övergångssumman då Schneiderlin gick till United.