Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fem Unitedmatcher flyttade till söndagar

Manchester Uniteds Europa League-deltagande innebär att klubben spelar ett gäng torsdagsmatcher vilket för med sig att de efterföljande ligamatcherna inte kan spelas på torsdagar. Istället för att vänta på tevebolagen har United nu på den officiella hemsidan bekräftat att matcherna tills vidare läggs på söndagar.

Det rör sig om:

  • United – Stoke, söndagen den 2 oktober
  • Chelsea – United, söndagen den 23 oktober
  • Swansea – United, söndagen den 6 november
  • United – West Ham, söndagen den 27 november
  • United – Tottenham, söndagen den 11 december

United noterar att avsparkstiden för matcherna bekräftas senare och att det inte är uteslutet att någon av matcherna kan läggas på en måndag. Det ska dock mycket till om någon av matcherna ska flyttas. Efter matcherna mot Stoke och Swansea följer landslagsuppehåll, varför måndagsmatch inte är aktuell och efter matchen mot Tottenham är det ligaomgång 13-14 december, varför den heller inte kan spelas på en måndag.

Matcherna mot Chelsea och West Ham kan i teorin läggas på en måndag. Men det krävs att både United och motståndaren är utslagna ur ligacupen för att så ska kunna ske, då det är ligacupmatcher i veckan efter. Och detta är omöjligt att veta då matcherna spikas, varför de båda matcherna med stor sannolikhet blir söndagsmatcher.

Tidigare idag fastställdes dag och tid för matcherna i augusti och september.

Spelschemat i sin helhet »