Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar Mourinhos tränarstab

Embed from Getty Images

Manchester United har idag, på den officiella hemsidan, meddelat vilka som kommer att utgöra José Mourinhos tränarstab i Manchester United. Det är inga överraskande namn och idel personer som har jobbat med Mourinho tidigare. Notabelt är att samtliga i ledarstaben är nya i klubben.

Rui Faria följer förstås med Mourinho och blir assisterande manager. Mourinho och Faria började arbeta tillsammans i União Leiria 2001 och sedan har Faria följt med Mourinho till Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid och Chelsea igen. [Wikipedia]

Ledarstaben består också av tränarna Silvino Louro, Ricardo Formosinho, Carlos Lalin och Emilio Alvarez samt analytikern Giovanni Cerra. Exakta roller bekräftas inte i detta skede. Notabelt är att både Louro och Alvarez har jobbat som målvaktstränare.

Silvino Louro har, liksom Faria, ett långt förflutet tillsammans med Mourinho. Louro har följt med Mourinho sedan tiden i Porto och var med i under andra sejouren i Chelsea, trots att Christophe Lollichon då jobbade som målvaktstränare i Chelsea. [Wikipedia]

Ricardo Formosinho har ett långt förflutet som huvudtränare men har också jobbat med Mourinho tidigare. Senast tränade han Kuala Lumpur. Tidigare rapporter har sagt att Formosinho kommer att arbeta som teknisk scout. [Wikipedia]

Carlos Lalin är fystränare och började arbeta med Mourinho i Real Madrid. Lalin följde sedan med till Chelsea.

Emilio Alvarez tycks också ha börjat jobba med Mourinho i Real Madrid. Den Madridfödde målvaktstränaren har dessförinnan jobbat med David de Gea i Atlético Madrid. (Med reservation för att det finns två Emilio Alvarez inom elitfotbollen.) [ESPN FC, Veteranosrealmadrid.es]

Giovanni Cerra jobbade som analytiker åt Mourinho under andra sejouren i Chelsea. Han jobbar med att analysera matcher och producera visuella rapporter som illustrerar relevanta data och strategier. [Chelseafc.com]