Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Joel Pereira till OS

Manchester Uniteds U21-målvakt Joel Castro Pereira fick idag en plats i den portugisiska truppen inför sommarens OS. Pereira kommer sannolikt att fungera som reservmålvakt bakom den mer erfarna målvakten Bruno Varela (till exempel har Varela gjort 11 U21-landskamper medan Pereira ännu inte har debuterat på den nivån).

Portugal ställs mot Argentina i sin första gruppspelsmatch den 4 augusti och ska därefter möta Honduras och Algeriet.

Pereira har fortfarande inte debuterat i Uniteds a-lag men han satt på bänken i hemmamatchen mot Midtjylland i våras. Den gångna säsongen gjorde han sina åtta första a-lagsmatcher då han var utlånad till Rochdale. Han är i dagsläget fjärdemålvakt i United – bakom David de Gea, Sergio Romero och Sam Johnstone men före Dean Henderson.

Med De Gea och Romero på semester efter landslagsuppdrag är det mycket möjligt att Pereira får göra en halvlek då United möter Wigan på lördag. Utan OS-spel hade det varit givet att Pereira hade fått följa med till Kina på sin första försäsongsturné men det kan hända att han nu går miste om det, det framgår inte när den portugisiska OS-truppen ska samlas.