Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Guardian: Jones och Smalling är Mourinhos förstaval

Phil Jones och Chris Smalling är José Mourinhos mittbackspar. Det påstår i alla fall Guardians Jamie Jackson som hävdar att Mourinho har sagt åt de engelska mittbackarna att de är förstaval. Nyförvärvet Eric Bailly blir därmed backup. Även Marcos Rojo nämns som backup för mittförsvaret medan Luke Shaw och Matteo Darmian förväntas vara förstaval som ytterbackar.

Annars diskuterar artikeln i första hand Wayne Rooneys position, som förefaller vara osäker. Jackson tror att Rooney kommer att användas som nummer 10, med Zlatan längst fram och Martial och Mkhitaryan på kanterna. Om Rooneys position är ifrågasatt så finns det ännu större frågetecken kring en rad andra offensiva spelare och  Jesse Lingard, Memphis Depay, Juan Mata, Ander Herrera, Ashley Young, Adnan Januzaj, Andreas Pereira och James Wilson ska alla ha en osäker framtid. På mittfältet ser det dystert ut för Schneiderlin och Schweinsteiger.

Paul Pogba har snackat och säger att Juventus är ”mitt lag, min familj, det är där jag spelar” medan Real Madrid ”vann Champions League det här året, de är en fantastisk klubb” och Manchester United ”var min första familj”. Diplomatiskt kan vi väl kalla det. Så var spelar Pogba nästa säsong? ”Jag vet inte. Vi får se, vi får se. För tillfället är jag [i Juventus] och jag trivs här men jag vet inte vart jag vill gå.” [Guardian]

Bournemouths supportrar vill kompenseras för den uppskjutna matchen mellan Manchester United och Bournemouth i maj. [Football Supporters’ Federation]

Forbes har listat de mest värdefulla idrottslagen 2016. Manchester United är femma på listan men är den mest skuldtyngda klubben bland de 25 mest värdefulla klubbarna. Dallas Cowboys toppar listan före Real Madrid och Barcelona. New York Yankees är också mer värdefulla än United. Inget nämns om brexit, så det får förmodas att den försvagade pundkursen inte har påverkat värderingen av de engelska klubbarna. [Forbes]

Michael Carrick pratar om José Mourinho.