Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Zlatan: Jag blir gud i Manchester

Det kan bara finnas en kung i Manchester,” sa Eric Cantona till Zlatan Ibrahimovic för en dryg vecka sedan. ”Du kan vara prins om du vill. Nummer 7 är din om du vill ha den, det är min välkomstgåva till dig. Kungen är borta, länge leve prinsen!

Nu har Zlatan, enligt Fifa, svarat.

Jag beundrar Cantona,” säger Zlatan. ”Och jag hörde vad han sa. Men jag kommer inte att bli kung i Manchester. Jag kommer att bli gud i Manchester.

I  andra nyheter…

Uniteds juniorer förlorade mot Bayern München i en träningsmatch.

I vanlig ordning är det ont om detaljer kring juniorlagets träningsmatcher, United tycks sträva efter sekretess. Red Cafe har dock kommit över ett foto från matchen och United tycks ha ställt upp med följande lag: Moutha-Sebtaoui, Sang, Buffonge, Gomes, Kenyon, O’Connor, Dunne, Chong, Whelan, Boonen och Hamilton.

Att Tahith Chong spelade kan vara en anledning till sekretessen (Bayern direktkommenterade tydligen under första halvlek men raderade sedan allt). Chong har ännu inte fått sitt internationella speltillstånd.

Marcus Rashford ser fram emot att åka på turné: ”Det betyder mycket att åka,säger han till Manutd.com. ”Det är en möjlighet att visa managern vad du kan och du måste ta möjligheten när den kommer. Det skulle vara en massiv erfarenhet, framför allt med spelarna som också kan åka. Jag har mycket att lära av dem.” José Mourinho har sagt att de engelska landslagsmännen Rashford, Rooney och Smalling följer med till Kina men utan att spela match.

Inget nyförvärv idag men väl en ny sponsor. Vilket nästan är lika bra. Den här gången Virgin Money som blir officiell partner för finansiella tjänster i Storbritannien. Mer finns på Uniteds hemsida (undertecknad rekommenderar att du inte klickar på länken).

Wayne Rooneys agent Paul Stretford vill göra Rylands till ett ligalag. Stretford spelade för klubben på 1970-talet och spenderar nu pengar på att hjälpa klubben. Läs mer på BBC.

Länktips: Jason Severiano Lampkin spelade fotboll med Jesse Lingard i Uniteds U16-lag en gång i tiden. Lampkin fick aldrig något juniorkontrakt med United men har nu skrivit en utmärkt blogg om ungdomsfotboll. Rekommenderad läsning!
Four Truths of Youth Soccer [JSL]