Reserverna: Port Vale – Man Utd 4-2

Det blev ingen tredje raka seger för Uniteds reserver som föll borta mot League One-laget Port Vale med 4-2. Sadiq El Fitouri gjorde sitt första mål i Unitedtröjan medan Demetri Mitchell gjorde mål igen.

United hade det tungt inledningsvis och hade svårt att få fast bollen mot de skickliga motståndarna. Hemmalaget tog planenligt ledningen när man efter 15 minuters spel fick en hörna som Sean Goss stötte in i eget mål. Port Vale saknade inte chanser men det var istället United som stack upp och Sadiq El Fitouri gjorde sitt första mål i Unitedtröjan när han kvitterade från nära håll efter en halvtimmes spel.

United såg ut att gå till pausvila med ett fint 1-1 resultat men i slutskedet av halvleken tilldelades hemmalaget en straff efter handboll i Unitedstraffområdet. En straff som förvaltades och 2-1 var ett faktum.

United, som för dagen spelade ett uselt försvarsspel, släppte sedan in både 3-1 och 4-1 i den andra halvleken innan Demetri Mitchell snyggade till siffrorna med ett straffmål efter att han själv blivit fälld när det återstod fem minuter av matchen.

Nästa match är på tisdag när laget möter Oldham i Lancashire Senior Cup.

Port Vale – Manchester United 4-2 (2-1)

Uniteds mål: El Fitouri (32), Mitchell (84 str)
United: Henderson, Riley (Mitchell 65), Tuanzebe, Love, Blackett; El Fitouri, Poole (Olosunde 82), Goss, Weir; Willock (Redmond 46), Harrop (Kehinde 51)