Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogba kostar 89 miljoner pund, Mourinho försvarar övergångssumman

Övergångssumman som Manchester United betalar Juventus för Paul Pogba landar på 89 miljoner pund, det rapporterar en närmast samstämmig engelsk press, bland annat BBC och Sky Sports. Detta gör Pogba till den dyraste fotbollsspelaren någonsin. Övergångssumman kan stiga ytterligare, beroende på prestationsbaserade klausuler och andra kostnader.

Enligt Guardian blir övergångssumman emellertid 93 miljoner pund. Notabelt dock att det är den italienska journalisten Fabrizio Romano som leder rapporteringen på Guardian. Det kan ses som ett tecken på att Juventus och United säger olika saker till journalisterna, till exempel att italienarna inkluderar alla klausuler.

Vi torde få klarhet i exakt vad som gäller. United brukar presentera officiella siffror i samband med rekordvärvningar, det gjorde när Mata och Di María värvades och det gjorde när Ronaldo såldes. Även Juventus – som fortfarande inte har rapporterat om Pogba på sin hemsida – brukar ge officiella siffror.

Fortfarande är Pogba inte en Unitedspelare. Han måste förstås göra den obligatoriska läkarundersökningen och så ska det skrivas kontrakt.

Exakt när affären kan avslutas återstår att se, men det skulle vara en chock av större modell ifall Pogba inte klarar läkarundersökningen. I övrigt är det bara formalia som återstår.

Mourinho försvarar övergångssumman

José Mourinho pratade om Pogba på presskonferensen efter Community Shield. Managern säger att han kommer att vänta på mittfältaren på tisdag och han räknar med att läkarundersökningen går bra, då han har ”sett på Instagram att [Pogba] gör kungfu, han gör karate”.

Vi har allting att ge honom och vi vet anledningarna till att han vill komma till oss,” säger José Mourinho. ”Han vill komma för att han känner klubben, känner staden, många av spelarna och vill vara en viktig del av projektet.

Om du vill vara den bästa spelaren i världen, ifall du går till Barcelona eller Real Madrid får du problem för jag tror inte att de två stora grabbarna kommer låta dig bli det.

Uniteds manager är inte bekymrad över övergångssumman.

Jag tror inte att Real var upprörda när de slog rekord med Gareth Bale eller Cristiano. Jag tycker inte att det är en anledning att vara ledsen, det är en anledning att vara stolt.

Fotboll är galet och marknaden har blivit galen. Vad du tänker den här säsongen är galen så inser du tre år senare att det inte är galet längre.

Vad är dyrt och inte dyrt i fotboll? Jag vet inte längre. Jag vet bara att han är en stor spelare.