Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Paul Pogba är tillbaka i United

Paul Pogba är tillbaka i Manchester United och fotbollshistoriens största värvning är ett faktum. Han lämnade United under kontroversiella former 2012 men återvänder nu efter år och fyra ligatitlar med Juventus.

Givetvis finns det många saker att diskutera och vi stämmer av med styrelsen och redaktionen i en frågeask.

I senaste frågeasken var flera skeptiska till en värvning av Paul Pogba. Hur är din spontana reaktion nu när det är officiellt?

Johannes Johansson: Äntligen är soppan över! Pogba kommer helt klart göra nytta i klubben, sen är det en bonus att det är en spektakulär spelare med hög status.

Johan Nilsson: Svarade inte i förra frågeasken, men min spontana reaktion är förstås att det är ett jäkla statement från Uniteds sida. Att han lämnade klubben i princip gratis och nu köps tillbaka för vansinniga pengar är ju självklart underkänt… från Sir Alex sida.

Simon Sani: Bra spelare! Däremot hade en snabbare spelare stått högre på önskelistan, och priset som spekuleras är orimligt högt. *vänder blickarna mot city och Sterling och tar tillbaka det sista uttalandet*

Björn Appelgren: Det känns spännande, men det gör ju nästan alla nyförvärv, speciellt i år. Värvningen av Pogba känns viktig, eftersom vi verkligen behöver bättre spelare på den positionen.

Embed from Getty Images

Sarah Svensson: Känns bra! Tror att han blir en viktig spelare som driver upp spelet över mittfältet och höjer tempot.

Åke Karlsson: Känner fortfarande att det är svårt när han och agenten svek United förra gången.

Kent Yxell: Helt ok, vi behöver ju fart och fläkt på mitten…

Mikael Österdahl: En del eufori, en del lättnad och glädje för att det äntligen är avslutat och en stor del förväntan.

Mikael Krekula: Pogba är en fantastisk spelare och United har skrikit efter en klassmittfältare länge nu. What’s not to like?

Hur noga har du följt honom sedan han lämnade United?

Johannes Johansson: Har inte direkt följt Juventus, men sett några enstaka matcher här och där.

Johan Nilsson: Sett en hel del matcher från italienska ligan och CL, där han ofta varit otroligt bra.

Simon Sani: Inte mycket. Endast i CL för att vara mer precis.

Björn Appelgren: Följa någon som inte spelar i United? Har varken tid eller intresse för det.

Sarah Svensson: Inte jättemycket men självklart har man sett och uppmärksammat hans framfart för dem ”vitsvarta”.

Åke Karlsson: Pogba har fortsatt utvecklats i Juve och är idag en världsspelare

Kent Yxell: Följt honom när han varit med i Champions League … men inte i italienska ligan. Gillade aldrig på sättet han lämnade United, men man följer ju alltid före detta Unitedspelare var de än hamnar lite extra.

Mikael Österdahl: Har kanske sett en handfull Juventusmatcher och några landskamper. Första säsongen kollade jag hans statistik då och då – därefter var det inte längre meningsfullt, han spelade ju för jämnan.

Mikael Krekula: Rätt så mycket ändå, en av mina bästa kompisar är Juventussupporter så blir en del tittande med honom.

Pogba blir världens dyraste fotbollsspelare. Är han värd pengarna? Har prislappen någon betydelse?

Johannes Johansson: Förmodligen är han värd det. En av världens bästa mittfältare, som dessutom enbart är 23 år. Klart den har betydelse! Blir betydligt mer publicitet när han blir dyrast genom tiderna.

Johan Nilsson: Vinner vi titlar framöver så kan man väl säga att han är värd prislappen. Är nöjd så länge pengarna inte hamnar i råttornas (Glazers) fickor. Prislappens storlek medför ju dock ett stort tryck på Pogba själv att leverera.

Simon Sani: Prislappen har en betydelse. Klubben vill göra ett statement att man kan ta in de bästa spelarna, och de bästa spelarna kostar. Ingen arbetare i världen är värd så mycket.

Björn Appelgren: Om principen är bäst = dyrast är det fel, eftersom Pogba inte är världens bästa. Om han är värd pengarna får klubben avgöra. Har personligen svårt för de flesta övergångssummor nuförtiden. Prislappens betydelse för den sportsliga prestationen är nog marginell, men för media, supportrar och motståndarlagens fans kommer den att analyseras, diskuteras, försvaras och hånas.

Sarah Svensson: Priset är ändå rimligt om man ser till hur spelarmarknaden ser ut och fungerar. Han är en ung spelare med mycket talang som visat på enorma kvaliteter och han blir en viktig pjäs oavsett vilket lag han kommer till. Däremot är inflationen i sig inom fotbollsvärlden orimlig och har trissat upp fantasisummor.

Åke Karlsson: Tycker inte man ska diskutera priset det är helt oväsentligt för vilken klubb det än gäller.

Kent Yxell: Nej ingen är värd de pengarna, men marknaden/tv-pengarna styr ju.. Pengarna har ingen betydelse så länge man har råd – prestationen betyder allt.

Mikael Österdahl: Ingen är egentligen värd de pengarna. Presterar han är det ingen som bryr sig. Presterar han inte kommer han sågas oavsett prislapp. Huruvida United kunde ha fått bättre fotboll för samma pengar är omöjligt för oss att veta.

Mikael Krekula: Värd och värd. Det är så summorna ser ut i dagens fotboll. Nej, jag tror inte den påverkar särskilt mycket.

Vad har du för förväntningar på Pogba?

Johannes Johansson: Att han går in och river igång vårt statiska innermittfält!

Johan Nilsson: Jag förväntar mig honom vara den spelare som har bollen mest av alla, tar tag i spelet och driver upp tempot, som den box-till-box han är.

Simon Sani: Köps in som världens dyraste spelare, förväntningarna styrs efter det. En spelare som är skillnaden mellan vinst och förlust.

Björn Appelgren: Att han får igång det centrala mittfältet och anfallsspelet med löpningar, passningar och hårt jobb. Gärna några mål också.

Sarah Svensson: Jag förväntar mig att han blir den offensiva pjäsen på mittfältet som driver upp tempot. Senast, i Community Shield, såg vi att många bollar tappade fart och stannade på mittfältet då varken Carrick eller Fellaini har farten som behövs. Detta tror jag att Pogba kommer att kunna ändra på.

Åke Karlsson: Han kommer att tillföra en dimension i spelet som kommer lyfta oss ännu mer.

Kent Yxell: Att han dominerar mittfältet och levererar assist och gör ett antal mål som vi saknat från mittfältare sen Scholes dagar.

Mikael Österdahl: Att han regelbundet dominerar mittfältet.

Mikael Krekula: Att han ska höja Uniteds mittfält. Att bidra till ett mer rörligt United.

Vad är dina förhoppningar på Pogba?

Johannes Johansson: Att han dessutom levererar poäng och är lika dominant som han stundtals varit i Serie A.

Johan Nilsson: Egentligen samma svar som ovan, med tillägget att jag väntar mig mål och assist i tvåsiffrigt.

Simon Sani: Samma som förväntningar, matchvinnare. Ska styra spelet med järnhand.

Björn Appelgren: Han kan mycket väl vara skillnaden mellan PL-seger och en tredje-/fjärdeplats. Jag vill också att han kanaliserar sitt ego på rätt sätt.

Sarah Svensson: Min förhoppning är att hans fart kommer att göra så att United får en vassare spets i anfallet. Ett högre tempo och ett rappare passningsspel som kan försätta Zlatan i de positioner som han behöver/vill ha för att gör mål.

Åke Karlsson: Han kommer bli skillnad på en förstaplats och en femteplats i ligan

Kent Yxell: Att han tillför ett rakare spel på mittfältet och förser Zlatan med flera med bra bollar att jobba med.

Mikael Österdahl: Att han leder oss till ligatiteln den här säsongen och att han är den ledande spelaren när United om några år vinner Champions League.

Mikael Krekula: Att han blir den dominerande mittfältaren som United har saknat.

Hur tror du att Uniteds mittfält ser ut med Pogba i laget? Hur kommer Pogba att användas?

Johannes Johansson: Tror det blir Pogba och Carrick som blir förstavalet på defensivt mittfält. Carrick kommer inte spela alla matcher så Herrera och Schneiderlin får förmodligen dela på resten.

Johan Nilsson: Jag tror, tyvärr, att han kommer att användas som en av de 2 sittande mittfältarna, men med fria tyglar framåt. Detta är inte idealet att använda honom på. Han passar bäst som offensiv spets i ett 3-mannamittfält, men eftersom Rooney bara MÅSTE spela oavsett hur kass han är så lär det inte ske. Jag tror att Pogba får Schneiderlin eller Carrick bredvid sig.

Simon Sani: Pogba med en rotation av Herrera, Carrick och Schneiderlin. Fella förpassas till utfyllnad.

Björn Appelgren: Jag tror att det blir Carrick, Pogba, Rooney centralt. Martial och Mkhitaryan på kanterna. Pogba kommer vara överallt. Personligen vill jag ha Martial som forward och så vill jag ge plats åt Mata och Rashford i en startelva, men det blir svårt med alla nyförvärv. Och om Valencia ska fortsätts leverera assist, var ska han spela då? På väg ut, Fellaini sitter väl löst nu?

Sarah Svensson: Vad jag förväntar mig att se är en 4-2-3-1-uppställning där jag kan tänka mig att antingen Schneiderlin eller Herrera bildar par med Pogba. Av dessa två alternativ tror jag att Schneiderlin går före Herrera. Varken Carrick eller Fellaini är för mig startspelare utan spelare som sätts in för att förändra matchbilden.

Embed from Getty Images

Åke Karlsson: Han är en tvåvägsspelare och vem som helst av våra mittfältare kommer att höja sig med Pogba.

Kent Yxell: Carrick jämte Pogba med Mkhitaryan framför. Rooney och Mata reserver för Mikki och övriga stand in för Carrick och Pog. Bastian säljs men övriga kvar, eventuellt lånas någon ut… Längst fram Zlat i mitten och varierande på kanterna mellan Martial-Lingard och Rash.

Mikael Österdahl: Skulle vara konstigt om det inte är 4-2-3-1 som gäller. Där är det uppenbart att han är en av två mittfältare, men självklart i en dynamisk roll. I toppmatcherna tror jag han spelar bredvid Carrick, mot sämre motstånd ofta Schneiderlin eller Herrera. Fick jag bestämma skulle han spela bredvid Mkhitaryan, framför Carrick, med Martial och Rashford på topp tillsammans med Zlatan.

Mikael Krekula: Jag antar att Mourinho kör vidare på någon slags 4-2-3-1 variant och då är nog Pogba tänkt som en av de två sittande, men med en mer offensiv roll än sin partner vilket jag antar blir Carrick eller kanske Schneiderlin på sikt.

Bailly, Zlatan, Mkhitaryan och Pogba. Nu räcker det! Eller?

Johannes Johansson: Tror det är färdigt även om vi eventuellt skulle behöva värva någon försvarsspelare. Varken Rojo eller Darmian har visat några som helst framfötter.

Johan Nilsson: Innan säsongen så hade jag gärna sett en högerback, typ Fabinho, men faktum är att Valencia varit riktigt bra under försäsongen, så jag är mer tveksam till det idag. Om vi spelar 4-3-3 så behöver vi en defensiv mittfältare till, men jag tror inte den formationen tilltalar Mourinho.

Simon Sani: Det är nog färdigt nu. Skulle nästan vilja ha in mer kvalitet i backlinjen (backup ytterback), men flera ungdomar i sådana fall.

Björn Appelgren: Tror inte vi kommer att värva fler namnkunniga spelare.

Sarah Svensson: Jag tror att det är färdigvärvat för säsongen.

Åke Karlsson: Nej tror det räcker så får vi se i januarifönstret vad som hänt.

Kent Yxell: Klappat och klart nu.

Mikael Österdahl: Utesluter inte att det ramlar in en mittback innan fönstret stänger. Men det hänger nog på om någon av försvararna begär en transfer.

Mikael Krekula: Det känns helt klart som att det är färdigvärvat. Finns väl kanske någon plats som skulle kunna förstärkas men det känns som att det räcker nu.