Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – Leicester

Embed from Getty Images

I söndags vann United Community Shield när Leicester City slogs tillbaks med 2-1. Allt fotbollssnack runt om i världen har sedan dess handlat om United och med enbart fem dagar till vi kliver in i Premier League är vi mer hajpade än på många år. Men innan vi blickar framåt ska spelarnas insatser från i söndags recenseras.

Betygskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
6

Sattes inte på några större prov. Blandade och gav i spelet med fötterna och misstajmade utrusningen vid Vardys mål. Annars är han numer ruggigt stabil i luftrummet.

Antonio Valencia
7,5

Har som sagt fått en revival under Mourinho. Fantastiskt kreativ i offensiven och relativt stabil defensivt. Stod återigen för en assist, vilket var vinstgivande.

Eric Bailly
8

Inledde matchen med att bli tunnlad av Vardy, sen bommade han igen mittförsvaret fullständigt. Oerhört resolut med sin enorma fysik. Både snabb, stark och spelskicklig. En oslipad diamant.

Daley Blind
7

Höll sig i kölvattnet runt Bailly och samlade upp de lösa bollarna. Stod överlag för en stabil insats där hans avsaknad av snabbhet inte straffade sig trots Leicesters enorma speed framåt.

Luke Shaw
7

Utbytt ’69. Han har gjort bättre matcher denna försäsong, men ändå var han ett ånglok längs vänsterkanten. Enorma lungor och samtidigt rivig med sin snabbhet.

Michael Carrick
6

Utbytt ’61. Det går så långsamt och Carrick hade svårt att öka tempot mot Leicesters kompakta försvar. Fellaini var knappast till någon draghjälp heller. Nej, här behöver det gå snabbare om United ska hota på allvar.

Marouane Fellaini
5

Nickade förvisso bort en del bollar och var nyttig på fasta situationer mot det starka bjässarna i City. Men herregud vad dålig han är i uppspelsfasen när han får bollen på fötterna. Inte nog med att det går långsamt, passningarna är dessutom urusla allt som oftast. Bjuder Leicester på kvitteringen.

Jesse Lingard
6,5

Utbytt ’63. Stod för ett fantastiskt solomål som framhävde vikten av att använda snabbhet centralt i banan. Målet var som sagt en riktig höjdare, men i övrigt hade Lingard svårt att bidra. 

Wayne Rooney
5

Utbytt ’88. Rent utsagt usel under stora delar av matchen. Var han inte långsam i tanke eller benen så var han det i fötterna. Tappade oroväckande mycket boll i fel lägen och Zlatan såg rätt frustrerad ut på honom i andra halvlek.

Anthony Martial
6

Utbytt ’70. Visst går det undan när Martial sätter fart, men det hände inte mycket mer än så i söndags. Såg ointresserad ut och det verkar som han tappade självförtroendet helt inför EM, och det har inte kommit tillbaks sedan dess.

Zlatan Ibrahimovic
6,5

Blev isolerad som ensam anfallare när tempot från Uniteds sida var lågt. Leicester gjorde det bra defensivt som låste Zlatan i uppspelsfasen, det gjorde att svensken letade sig neråt i banan vilket bidrog till att United tappade djup. Trots en svag match så är det Zlatan som avgör, det är vad man får med en spelare av Ibras kaliber.

Ander Herrera
6

Inbytt ’61. Skulle bidra med tempo centralt, men var relativt blek och bytet fick inte den effekt man hade hoppats på.

Juan Mata
6

Inbytt ’63, Utbytt ’90. Försvinner ofta som kantspelare, men när han ges chansen att vandra in centralt är han farlig. Inbytt och utbytt, vilket får anses som ett smärre hån.

Marcos Rojo
6

Inbytt ’69. Var rejäl och relativt stabil i defensiven. Offensivt försvinner all form av spets när han ersätter Shaw.

Marcus Rashford
6,5

Inbytt ’70. Fick omedelbart snurr på högerkanten och visade flera fina kombinationer med lagkamraterna. Bör nästan gå före Martial mot Bournemouth?

Morgan Schneiderlin
N/A

Ersatte Rooney i ett taktiskt byte för att stänga till defensivt.

Henrikh Mkhitaryan
N/A

Skulle in och säkra defensiven med en minut kvar i ett omdiskuterat byte. Borde fått mer speltid.