Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ska trollkarlen göra sagan till verklighet?

Det var en gång för inte alls särskilt länge sedan en holländsk fotbollstränare som kom till Manchester på jakt efter ära och framgång. Han skulle frälsa en stad med sitt taktiska spel och föra stadens röda djävlar tillbaka till den absoluta toppen. Men segrarna uteblev och en fotbollstränare fick lämna rum åt en annan. En härförare.

José Mourinho är som ingen annan. Hans aura lyser starkare än någon annans, hans kommentarer slår hårdare än någon annans och hans meritlista är längre än någon annans. Han ska nu återuppbygga det imperium som en gång var. Fotbollsplanen blir hans slagfält, spelarna hans soldater och Old Trafford blir återigen den borg som den en gång var. Eller är det bara lovord från en svunnen tid som återigen hörs?

För att vinna i strid krävs mer än en stark ledare och ett stort namn. Det krävs också en trupp med soldater villiga att strida för sin ledare. Mourinho vet om detta efter många år av oräkneliga framgångar i Italien, Spanien och England. Därför var han tidigt ute efter rekryter att förstärka sin trupp med, och han började med att blicka söder ut och landade tillslut i Spanien. I Spanien fanns nämligen en ung och lovande mittback som med starkt fysiskt spel fångat härförarens intresse. Bailly kom att bli Uniteds första värvning för sommaren och han har redan visat sig vara den förstärkning som länge eftersökts i backlinjen. Tillsammans med Smalling, Blind och Shaw kan Bailly bli en del av ett försvar som kan stå pall mot även den mest offensiva fienden.

Det nästa som efterfrågades i truppen var kreativitet. United har länge haft problem med ett statiskt mittfält där bollen fastnar och där man flera gånger valt att vända hem spelet istället för att gå till attack. Härföraren visste att detta var en svaghet i truppen och valde att förstärka med den armeniske Henrikh Mkhitaryan från Borussia Dorthmund. Med sitt mångsidiga spel och sin stora rutin kommer han tillsammans med snabba spelare som Martial, löpande spelare som Pogba och vägvisande spelare som Rooney skapa ett mittfält som leder truppen framåt.

Mourinhos (röda) armé har alltså börjat ta form men han visste att om han ska vinna de stora striderna behöver han också stora hjältar. Hjältar som visar individuell skicklighet, som kan utmana man mot man men också leda truppen. De hjältarna kan vara svåra att hitta men Mourinho hade redan letat färdigt. Han hade siktet inställt på en hjälte som erövrat Paris och som nu skulle tåga mot de brittiska öarna.

Zlatan ska bli den absoluta spetsen i den mer än stridsdugliga trupp som nu byggts upp. Han och Mourinho har sedan tidigare en historia tillsammans och det råder ingen tvekan om att det är med ömsesidig respekt som de båda giganterna nu står enade. När nu även Pogba, den senaste rekryten som kommer med en ungdomlig entusiasm inför uppgiften att strida för sitt namn, anslutit är armén komplett.

Ja, det kan låta som en saga det som José Mourinho gjort sedan han kom till Manchester. Men denna gång tror jag att vi hittat den trollkarl som ska göra sagan till verklighet. José Mourinho har kommit till Manchester för att vinna och jag tror på vår härförare och hans röda armé.

 


 

Hej förresten!

Ni kanske har sett mitt namn swisha förbi några gånger på hemsidan och undrat vem jag är. Jag är MUSS:s nya krönikör och kommer ta tillfället i akt att tycka, tänka och känna kring allt United gör och inte gör kommande säsong.

Jag är 25 år, bor i Malmö men kommer från den fantastiska västkustaden Varberg. Jag flyttade till Malmö 2011 för att börja plugga produktionsledning inom medieteknik och har sedan dess jobbat som kommunikatör och är numera egen företagare. På fritiden ägnar jag mycket åt träning och driver en blogg om min löpning samt min väg mot att bli diplomerad löpcoach.

Mitt Unitedintresse rotade sig i unga år då jag växte upp i en mediesfär som sa United, United, United. Under en gyllene era med Sir Alex vid rodret och Paul Scholes, Ryan Giggs och David Beckham på plan var det svårt att bli annat än unitedfan.

Jag hoppas och tror att vi har en rolig säsong framför oss med mycket härligt att tycka till om. Ni är jättevälkomna att kontakta mig med åsikter, uppslag och kommentarer kring det som skrivs.

Ha det gött!

Res med oss till Manchester!