Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reserverna: Man Utd – Leicester 1-0

Reservernas premiärmatch såg ut att sluta mållös men ett sent segermål av inhopparen Demetri Mitchell gav United tre poäng mot ett starkt Leicester.

United kom, i vanlig ordning som det känns, till spel utan någon naturlig striker och fick förlita sig på James Weir löpningar. United hade dock förtvivlat svårt att få till något ordnat anfallsspel och ett för dagen starkt Leicester, med bland annat förra Unitedspelarna Tom Lawrence, Ritchie De Laet och Matt James kunde styra matchen helt. 0-0 i paus fick United vara nöjda med då försvaret och Johnstone fått jobba ordentligt.

Den andra halvleken var egentligen bara en enda lång väntan på ett Leicestermål men när De Laets tama avslut räddades av Johnstone med bara några få minuter kvar av matchen så var målvakten snabb på att dra iväg en utspark som inhopparen Demetri Mitchell högg på och kunde, trängd av en försvarare, lyfta bollen över målvakten som stod långt ute. Inte särskilt rättvist, men ett högkvalitativt mål.

United hade förtvivlat svårt mot ett starkt Leicester. Förutom de nämnda före detta Unitedspelarna så fanns meriterade spelare som Gökhan Inler på planen. United hade istället sin styrka i defensiven med Johnstone som stabil sista utpost, Riley, Tuanzebe, Poole och Borthwick-Jackson som allihop skötte sig bra men där Tuanzebe och Johnstone stack ut som giganter och är alldeles för bra för den här nivån.

Mourinho verkar inte vara lika angelägen som Van Gaal att använda a-lagsspelare som inte får särskilt mycket speltid och det kommer förstås medföra en tunnare trupp. I dagens startelva saknades en riktig striker och det var inte förrän Demetri Mitchell äntrade planen som spetsen tillkom. Mitchell, som varit mycket skadad under de senaste säsongerna, har fått inleda på bänken i alla försäsongsmatcher men bör få starta nästa match.

Noterbart var att varken Wilson, Keane eller Pereira fanns med. Det borde betyda utlåningar eller försäljningar. Förhoppningsvis blir Wilson och Pereira utlånade medan Keane bör söka sig efter en ny klubb.

Manchester United – Leicester 1-0 (0-0)

Uniteds mål: Mitchell (87)
United: Johnstone; Riley, Poole, Tuanzebe, Borthwick-Jackson; Redmond, Willock; Olosunde (Mitchell 69), Harrop, Kehinde; Weir