Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Monaco jagar Rojo; Wilson på väg till Derby; Valdés älskar Van Gaal

Enligt Duncan Castles på Daily Record vill Monaco värva Marcos Rojo från Manchester United. Monaco ska ha kommit med ett första bud på tolv miljoner euro, men ville då att United skulle betala en del av Rojos lön. Detta budet ska United ha nobbat men det är knappast uteslutet att klubbarna kommer överens. Allra helst då United uppges vilja värva Monacos högerback Fabinho.

En affär för Fabinho rapporterades tidigare hänga på att Monaco missade Champions League, men det mesta tyder på att Monaco kvalar in till turneringen. Fabinho var i Real Madrid när José Mourinho var tränare där, även högerbacken då mestadels höll till i b-laget (han fick ett inhopp på 14 minuter i La Liga). Personligen tycker jag att Antonio Valencia som förstaval och Timothy Fosu-Mensah som backup är en ypperlig lösning på högerbacken. En värvning av Fabinho skulle mest hindra Fosu-Mensahs chanser till speltid, vilket jag tycker skulle vara riktigt tråkigt.

Castles skriver också att Mourinho fortfarande är ute efter en mittback men att en ytterligare värvning kräver att en etablerad spelare säljs först. Detta för att frigöra utrymme i lönebudgeten.

Wilson på väg till Derby

James Wilson är enligt BBC Manchester på väg till Derby County eller Fulham på lån. Samtidigt skriver Owen Bradley, som jobbar på BBC i Derby, att Wilson är mycket nära en övergång till Derby. Så vi lägger ihop ett och ett och placerar Wilson i Derby.

Att Wilson inte har någon plats i United  den här säsongen är uppenbart. Han behöver hitta en klubb där han får regelbunden speltid. Skulle han göra bra ifrån sig i en klubb som Derby kan han kanske spela sig tillbaka in i Uniteds trupp.

Inget agg från Valdés

För ett år sedan utsattes Víctor Valdés för Bastian Schweinsteiger-behandlingen av Louis van Gaal. Nu är han förstamålvakt i Middlesbrough.

Jag känner mig som en professionell fotbollsspelare igen efter alla de svåra dagarna i Manchester,säger målvakten till Sky Sports. ”Det är svårt att förklara men det var svårt att vara ensam. Ibland i United tänkte jag att jag inte behöver det här men jag är en kämpe och ett proffs.

Här anar vi en mysig kontrovers som kan liva upp vardagen men Valdés väljer en annan väg:

Jag har inget ont ord om Van Gaal eller Manchester United. [Klubben] hjälpte mig genom min skada och managern gav mig en chans som fotbollsspelare i Barcelona och sedan igen i United. Han är som en fadersfigur för mig. […] Vi är fortfarande vänner och det finns inga problem mellan oss.

Valdés passar också på att rikta ett stort tack till Alan Fettis, som är målvaktstränare för Uniteds reserver.

En misstänker att Bastian Schweinsteiger kommer att uttala sig lika diplomatiskt om ett år. Och så får Bayern München stå kvar på sina höga hästar medan de varje år plundrar sina största inhemska konkurrenter på deras bästa spelare.