Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Zlatan: Vi kan göra mycket, mycket mer

Manchester United vann igår med 2-0 mot Southampton. Zlatan Ibrahimovic gjorde båda målen och var förstås nöjd. Han menar emellertid att det finns mer att hämta.

Laget gjorde det bra och jag tycker att vi kan göra mycket, mycket mer,” sa Zlatan efter gårdagens match. ”Men det är den andra matchen i Premier League och egentligen är väldigt många saker nya. Vi har en ny tränare, nya ledare, några nya spelare.

Det är som ett pussel, vi behöver sätta ihop pusslet och sedan få det att fungera. Två matcher hittills och två segrar. Så vi har sex poäng och vi kommer att fortsätta jobba hårt. Jag tror att det kommer att sluta bra.

När United fick straff var det Zlatan och inte lagkapten Wayne Rooney som tog hand om ansvaret. ”Det bestämdes långt innan, det var inte på planen.” José Mourinho har sagt att Zlatan, Rooney och Paul Pogba är spelarna som har fått i uppdrag att skjuta straffar. Vem som faktiskt lägger straff är sedan upp till spelarna.

Embed from Getty Images

Trots att den svenske anfallaren är ny i laget har han redan fått en slags papparoll. ”Jag har mitt ansvar. Tränaren ger mig massor av ansvar och jag tar det. Jag är bara mig själv, jag försöker hjälpa alla de andra. […] Om jag kan hjälpa laget så kommer jag att hjälpa och jag kan hjälpa ännu mer.

Han säger att han själv drog nytta av den typen av utbildning i Juventus. ”Jag menar, när jag kom till Juventus var jag en ung kille. Jag hade Vieira, Cannavaro, Thuram, Buffon, Del Piero, Trezeguet, Nedved, Camoranesi, Emerson. Det var ett monsterlag, det var så många. Mentaliteten kom från det. Ju mognare du blir – jag har två barn nu – desto mer ansvar tar du.


Källa: Manutd.com