Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reserverna: Man Utd – Chelsea 1-1

Uniteds reserver kunde till slut knipa en poäng hemma mot Chelsea efter en sen kvittering som kom via ett självmål från en Chelseaförsvarare.

Efter den dåliga insatsen senast valde Warren Joyce att starta med Demetri Mitchell för första gången den här säsongen, Mitchell som egentligen är en yttermittfältare av den mer offensiva karaktären fick starta som ensam anfallare. United hade otroliga problem med passningsspelet och fick egentligen inte till något riktigt anfall på hela halvleken, man försvarade sig dock bra där främst Axel Tuanzebe oftast var i vägen. I halvlekens sista minut kom dock ledningsmålet för gästerna, när en till synes ofarlig boll slogs in i straffområdet och Johnstone, lite störd av en anfallare, fick ingen ren träff på undanboxningen som landade rakt hos en Chelseaspelare som satte bollen i det tomma målet. United hade vid det läget knappt haft ett enda anfall på hela matchen.

United höjde sig betänkligt i den andra halvleken och tog kontroll på händelserna. James Weir var oftast navet i ett United som började skapa chanser. Mitchell var nära på passning från Weir och även Harrop testade lyckan men United såg ut att gå mot ännu en förlust. Men med fem minuter slog mittbacken Regan Poole ett utmärkt inspel in i boxen som en Chelseaförsvarare stötte in i eget mål. Försvararen var tvungen att agera då James Weir hade haft fritt läge om han släppt bollen.

För Uniteds del var det ett litet snäpp framåt jämfört med matchen mot Southampton. Framför allt den andra halvleken. I ett annat rätt så slätstruket United var det återigen Axel Tuanzebe som stod ut, och var Uniteds klart bästa spelare för dagen och enda som egentligen stack ut på något positivt sätt även om United försvarade sig bra matchen igenom.

Manchester United – Chelsea 1-1 (0-1)

Uniteds mål: Självmål (85)
United: Johnstone; El Fitouri, Tuanzebe, Poole, Riley; McTominay (Kehinde 35); Weir, Redmond, Willock, Harrop (Hamilton 82); Mitchell (Scott 76)


Källa: www.manutd.com