Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Hull – Manchester United 0-1

Trenden håller i sig! Manchester United är fortfarande obesegrade mot Hull, men det satt långt inne. Lördagens match bjöd på ett väldisciplinerat hemmalag som inte släppte till mycket i defensiven men som heller inte bjöd på så mycket i offensiven. På tilläggstid lyckades emellertid inhopparen Rashford att få hål på försvaret och United tog en välförtjänt 0-1 seger på den engelska östkusten.

Lågt istället för högt

Man kan tycka att det skulle falla sig rätt naturligt att fast situationer och höga inläggsbollar skulle vara ett av Uniteds farligaste vapen denna säsong. Med till exempel 195 cm svensk och 194 cm belgare i straffområdet så kan man ju ana en viss fördel. Men trotts detta gav situationerna mer att önska.

I matchen mot Hull slog Rooney gång på gång hörnor som gång på gång skruvades in i straffområdet, men utan resultat. Förklaringen ligger till stor del på Hulls mycket väldisciplinerade försvarsspel med tajta markeringar men kvalitén på hörnorna kan också ifrågasättas. Utifrån rådande förhållande, det vill säga hällregn, skulle man kunna önska ett något smartare spel längst med marken där bollen hade stor potential att ta både väntade och oväntade riktningar.

Embed from Getty Images

Samma sak var gällande från kanterna där varken Martial eller Valencia för dagen kunde leverera dem fina inläggsbollar som vi stundtals blivit bortskämda med. Istället var det först när Mkhitaryan blev inbytt som man lyckades att driva in bollen längst med marken och komma till farliga avslut. I 92:a minuten var det detta spel, fast från motsatt sida, som gav resultat.

Inhoppare och målgörare

I 71:a minuten var det dags för Mata, som levererat väl från start genom att återigen täcka stora ytor och genom att utmana Hulls skotska vänsterback Andrew Robertson, att kliva av. In kom då mannen med fart som, åtminstone jag, i flera minuter efterfrågat under andra halvlek. Det var uppenbart att United skulle behöva lite fart för att kunna riva upp Hulls otroligt väldisciplinerade försvar och Marcus Rashford kom in och gjorde just det.

Embed from Getty Images

Direkt från sin första spelminut visade han på en trolig bollskicklighet och utmanade sina motspelare. Trotts hård bevakning så lyckades han bolltrolla sig fram med fina finter och god spelförståelse. Hans hårda arbete gav tillslut resultat. I 92:a minuten, efter att Rooney lyckats trolla bort Hulls Al Muhammadi, serverades Rashford med en boll upplagd på silverfat. Rashford, som sökt position fint i straffområdet genom hela uppspelet stod på exakt rätt plats när bollen kom till honom och han kunde enkelt peta in målet som gav United segern.

Embed from Getty Images

Rashford är ung men han är en otroligt mogen spelare. Han är klok i närkamperna och otroligt skicklig när han har bollen vid sina fötter. Han är också aktiv när han själv inte har bollkontrollen utan söker då positioner och skapar ytor att arbeta på. Han är en viktig spelare som jag hoppas får en fortsatt positiv utvecklingskurva.

Martial vs. Mourinho

Jag sa att det var fart som behövdes från Uniteds sida för att förändra matchbilden. Men vi hade ju Martial på planen tänker ni kanske då. Men Martial levererade långt ifrån det som vi vet att han är kapabel till. Han slet ute på sin vänsterkant men utan resultat. Denna dag lyckades han inte servera dem där fina inläggbollarna till Zlatan och han lyckades inte utmana med sina långa höghastighetslöpningar längst kanten.

Istället blev fransmannen den första startspelaren för dagen som fick lämna sin plats och istället klev Mkhitaryan in på planen. Det var i detta byte som matchen snackis kom. Mourinho var uppenbart inte nöjd med Martials prestation och Martial var uppenbart inte nöjd med Mourinhos beslut. Istället för handslag och ryggdunk vid sidlinjen vände dem båda varandra ryggen efter att tränaren fått en lång och allt annat än kärleksfull blick från sin spelare.

Embed from Getty Images

Vi vet sedan tidigare att Mourinho haft synpunkter på fransmannens blygsamma defensiva spel men idag hade han nog även synpunkter på hans uteblivna offensiva spel. Kanske Martial får finna sig i att i nästa match starta på bänken och istället kanske det blir en öppning för Mkhitaryan som gjorde att bländande bra inhopp.