U18: Everton – Man Utd 1-5

Uniteds U18-lag tog säsongens första seger när allt lossnade och Everton besegrades på bortaplan med hela 5-1. Angel Gomes gjorde hattrick medan Burkart och DJ Buffonge gjorde varsitt mål.

United hamnade i underläge när Everton tog ledningen efter 20 minuters spel, då hade Angel Gomes redan hunnit hoppa in då Barlow åkt på en skada. Tur i oturen då Gomes skulle visa sig ha huvudrollen i vändningen. United kvitterade i halvlekens slutskede genom Nishan Burkart som därmed gjorde sitt första mål i Unitedtröjan, men det var förarbetet som möjligen Rooney tog inspiration ifrån senare under kvällen. Indy Boonen vände ut och in på sin försvarare och skar in från kanten för att sedan servera Burkart det öppna målet.

United behövde inte vänta länge på ledningsmålet när just Burkart serverade Gomes som satte 2-1 just innan paus.

Den andra halvleken hann knappt starta innan Gomes blev fälld i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten, Gomes klev själv fram och satte 3-1 för United. Men showen var inte över för 15-åringen som fullbordade sitt hattrick när han definitivt avgjorde matchen med sitt 4-1 mål efter fint förarbete från nye Chong. DJ Buffonge hamnade också i målprotokollet när han nickade in 5-1 efter inlägg från Kenyon och United spelade sedan bara av matchen.

U18 inledde säsongen tungt med två raka förluster men har mycket potential framåt och visade också det idag. Spelare som Boonen, Gomes, Chong och Burkart är mycket spännande framåt och är väldigt svårfångade med sin rörlighet. Får United försvarsspelet att fungera bättre kommer det bli en lyckad säsong.

Everton – Manchester United 1-5 (1-2)

Uniteds mål: Burkart (45), Gomes (45+1, 47, 65), DJ Buffonge (72)
United: Moutha-Sebtaoui; Tanner, Dunne, O’Connor, Kenyon; Whelan, Buffonge; Boonen (Makela), Barlow (Gomes), Chong; Burkart (Diedrick-Roberts)