Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Martials första landslagsmål; Agüero förnekar; Pogba home grown

Anthony Martial sköt ikväll sitt första landslagsmål. Detta då Frankrike vann med 3-1 mot Italien på bortaplan. Martial gjorde målet i den 17:e matchminuten, framspelad av Unitedspelaren Paul Pogba.

Martial blev utbytt efter första halvlek medan Pogba spelade hela matchen. Mittfältaren nöjde sig inte med assisten till Martial, han spelade även fram Kurzawa till 3-1-målet i slutet av matchen.

Den holländska misären fortsätter emellertid. Ikväll blev det förlust (1-2) hemma mot Grekland, trots ledning 1-0. Daley Blind spelade hela matchen i mittförsvaret.

Belgien fick klara sig utan Marouane Fellaini mot Spanien och då var de förstås chanslösa. David de Gea höll nollan medan Juan Mata fick se matchen från bänken. Spanien vann med 2-0, David Silva gjorde båda målen. Det är inte uteslutet att Fellaini kan spela när VM-kvalet drar igång och troligen ska han vara tillgänglig till Manchesterderbyt.

Schweiz U17-landslag vann med 1-0 mot Ryssland i Österrike. Manchester Uniteds anfallare Nishan Burkart spelade från start.

https://twitter.com/NishanBurkart/status/771064772834058242

Tahith Chong var inhoppare när Hollands U19 idag spelade 1-1 borta mot England i en träningslandskamp. Chong blev varnad för filmning i slutskedet men satte en straff i straffläggningen som följde efter matchen. Där drog England det längsta strået.

Inga Unitedspelare i det engelska U19-landslaget med två i U20-landslaget som idag spelade 1-1 hemma mot Brasilien. Även där avslutades matchen med en straffläggning som Brasilien vann. Dean Henderson kom in efter halvtid och höll nollan under sin del av matchen. Axel Tuanzebe spelade från start, av laguppställningen att döma som mittfältare. Han blev utbytt efter 56 minuter. Cameron Borthwick-Jackson fick ingen speltid.

Agüero förnekar

FA anklagade Sergio Agüero för våldsamt uppträdande i matchen mellan Manchester city och West Ham. Idag har Agüero förnekat anklagelsen.

Därmed kommer en FA-panel att avgöra Agüeros öde. Detta kan ske redan imorgon.

Några olika alternativ finns. Panelen kan komma fram till att anklagan inte är bevisad, i så fall slipper Agüero avstängning. I annat fall blir anfallaren avstängd. Standardstraffet är tre matcher men panelen kan minska straffet. Ett sista alternativ är att panelen anser att det var orimligt av Agüero att inte acceptera anklagan, i så fall straffas anfallaren med ytterligare en matchs avstängning.

Ferguson: Rätt att spelarna får pengarna

Pengarna inom fotbollen blir ständigt större och är ständigt föremål för diskussion. Sir Alex Ferguson tycker emellertid att spelarna förtjänar sina löner.

Det är ganska rätt vad gäller spelarnas löner,” sa Ferguson på ett Uefaevent enligt Manchester Evening News. ”De är folket som erhåller produkten som folk vill se, i Premier League framför allt.

Mkhitaryan troligen okej

Det tycks inte vara någon större fara med Henrikh Mkhitaryan, som blev skadad när Armenien igår förlorade mot Tjeckien i en träningslandskamp. Armeniens landslagskapten hoppas på spel mot Danmark på söndag.

Ett år med Martial

Klart att Martial gjorde sitt första landslagsmål just idag. Han har ju anledning att fira. Idag är det nämligen ett år sedan han blev Manchester United-spelare.

Pogba home grown

Transferfönstret har nu stängt och klubbarna har registrerat sina trupper. Trupperna för samtliga lag finns på Premier Leagues hemsida. För Manchester Uniteds del är det inte mycket att orda om, samtliga kontrakterade spelare är registrerade, även Bastian Schweinsteiger.

United har bara 23 a-lagsspelare över 21 år och nio av dessa klassas som home grown. Därmed behöver United inte stryka någon spelare och det fanns även utrymme att registrera reservlagsspelaren Sadiq El Fitouri (som heter Sadik El-Fitouri enligt Premier League, men med q och utan bindestreck på Uniteds hemsida).

Det mest notabla i truppen som United registrerar är annars att Paul Pogba klassas som home grown. Reglerna säger att spelaren ska ha varit i en klubb i det engelska eller walesiska ligasystemet i 36 månader eller tre hela säsonger före 21 års ålder för att klassas som home grown.

Pogba registrerades av United i oktober 2009 och han lämnade i juli 2012. Således borde han inte uppfylla kriterierna. Det jag möjligen kan tänka mig är att United hävdar att Pogba egentligen blev Unitedspelare sommaren 2009.