Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Weir lämnar, J.Pereira och Henderson lånas ut

Under Deadline day blev det klart att James Weir lämnar United permanent för Hull City, samtidigt som målvakterna Joel Castro Pereira lånas ut till Belenenses och Dean Henderson till Grimsby Town.

Deadline day blev en lugn dag för Uniteds del som väntat inte gjorde några större affärer. Mittfältaren James Weir blev klar för ett Hull City som desperat söker spelare, sedan tidigare gick även Will Keane ditt på permanent basis. Mike Phelan, som känner till Weir väl, kommer få en hårt jobbande mittfältare till sitt lag. Den 21-årige Weir debuterade för Uniteds a-lag i 3-2 segern mot Arsenal och fick även sitta på bänken vid ett flertal tillfällen.

United passade även på att låna ut målvakterna Joel Castro Pereira och Dean Henderson. Det innebär att United bara har fem målvakter kvar från U18 till a-lagsnivå för tillfället.

20-årige Pereira, som deltog i OS för Portugal, var tidigare utlånad till Rochdale under den gångna säsongen och imponerade där. Nästa steg blir alltså Portugal och Belenenses, som spelar i den högsta ligan i Portugal och slutade på en nionde plats förra säsongen. Pereira har tidigare suttit på bänken för United när Midtjylland besegrades i Europa League. Lånet sträcker sig över resten av säsongen.

Även Dean Henderson lånas ut. 19-åringen blev nyligen uttagen till Englands U20-lag och var under den gångna säsongen utlånad till Stockport. Henderson tar, likt sin nya klubb Grimsby Town, kliv upp i seriesystemet då laget är nykomlingar i League Two. Henderson har även han fått känna sig delaktig i a-laget när han satt på bänken i FA-cupen när United mötte Shrewsbury. Lånet sträcker sig till januari.

Vi önskar givetvis alla tre lycka till!


Källor: www.manutd.com, 2, 3