Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Clattenburg dömer Manchesterderbyt

Premier League har nu meddelat att det blir Mark Clattenburg som kommer att döma Manchesterderbyt på lördag. Collin och Bennett är assisterande domare, med Dean som fjärdedomare.

Clattenburg är idag allmänt ansedd som världens bästa domare. Han har 38 Unitedmatcher på sitt samvete (22-8-8). Senast vi såg honom var i FA-cupfinalen i våras, då United vann med 2-1 mot Crystal Palace efter förlängning. Då blev Chris Smalling, som vi vet, utvisad. Dessförinnan dömde han bortamatchen mot Liverpool i januari, där United vann med 1-0, då Rooney avgjorde sent.

Han har dömt Manchester city 39 gånger (21-11-7). Senast då de i februari förlorade mot Tottenham.

Detta blir Clattenburgs femte Manchesterderby. Hans första derby var i augusti 2007, då city vann med 1-0. Han var också domare när city, usch och fy, vann med 6-1 2011. Sedan dröjde det till april 2015, då United vann med 4-2 på Old Trafford. Senaste derbyt för Clattenburg var 0-0-matchen på Old Trafford i oktober förra året.