Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Thank you, goodbye

Totalt var det 14 spelare som lämnade Manchester United permanent under sommarens transferfönster. I den här frågeasken diskuterar vi de sju spelare som faktiskt fick speltid a-laget.

Var det rätt att göra sig av med spelarna? Hamnar de i bra klubbar? Kommer United i framtiden att ångra sig? Såna saker funderade vi på.

Nick Powell, fri transfer (skrev på för Wigan)

Åke Karlsson: En spelare vi länge trodde på. Men tyvärr Nick, skador satte stopp och lycka till.

Björn Appelgren: Vilken besvikelse han har varit. Snacka om att karriären avstannade och backade. Och slarvades bort. Bra för United att han är väck.

Mikael Krekula: Ingen förlust, kom som en rätt så hypad talang men verkade aldrig ha rätt inställning för United. Betedde sig inte exemplariskt utanför planen heller. Helt rätt att göra sig av med honom!

Embed from Getty Images

Kent Yxell: Upphoussad från början men hans inställning till arbete var kanske så där – tog inte vara på sin talang och borde vi gjort oss av med tidigare så han inte kunde kommit in mot Wolfsburg ifjol.

Johannes Johansson: “Den forne supertalangen”, hur många gånger har man inte hört det? Helt rätt att släppa Powell då det ska till något makabert om han ska blomma ut till en klasspelare.

Mikael Österdahl: Ett tag hade jag nästan glömt att han existerar. Kommer säkert harva runt i mediokra klubbar utan att göra något större avtryck.

Víctor Valdés, fri transfer (skrev på Middlesbrough)

Åke Karlsson: En vi hjälpt på vägen, men kanske LVG är boven

Björn Appelgren: Hade fortfarande varit ett bra (mycket bra) back up-alternativ. Men jag förstår att han lämnar.

Mikael Krekula: Valdes var egentligen aldrig i United, så ingen större förlust.

Kent Yxell: Va fan gjorde han hos United från början? En jävla Barcaspelare … just shit.

Johannes Johansson: Synd att det blev som det blev med Valdés. Är bara att önska honom lycka till i “Boro”, och hoppas verkligen han petar Brad Guzan.

Mikael Österdahl: Hade varit mycket konstigt om han hade varit kvar i United. En parentes i Uniteds historia. Men jag hade hellre haft Valdés än Romero som andramålvakt.

Donald Love till Sunderland

Åke Karlsson: Lycka till.

Björn Appelgren: Vi vill väl ha en spelare som heter Love i truppen? Borde sälja fler tröjor än någon annan.

Mikael Krekula: Love gjorde det bra när han kom in när skadeeländet var som värst. Men han är inte Unitedkvalitet och jag tror han får svårt att platsa i Sunderland.

Kent Yxell: Kom sågs och lämnade … kanske lite för vek … bra att han får chansen i Sunderland i Championship!!!

Johannes Johansson: Kanske skulle föredragit ett lån till en början, men Love har kanske inte potentialen att bli så mycket bättre än vad han är.

Mikael Österdahl: Gör det riktigt bra som skaffar sig ett Premier League-kontrakt. Tycker att det är åtminstone en nivå över hans potential, för att inte tala om hans nuvarande kvaliteter.

Paddy McNair till Sunderland

Åke Karlsson: Räcker inte till i ett topplag som United.

Björn Appelgren: Rimligt. Lycka till!

Mikael Krekula: Höll inte måttet, det blev mer och mer tydligt för varje säsong. Överraskade när han kom upp i a-laget dock. Men ingen förlust för United. Och jag tror också han får svårt att ta plats i Sunderland, inledde ju med ett inhopp och avgörande självmål mot city i premiären…

Kent Yxell: Bra spelsinne och kanske bättre som mittfältare i en lägre division. Hade ju varit lite myt om han lyckats i United men visade ju fler chanser han fick att det inte räckte.

Johannes Johansson: Allas vår Paddy… Han inledde piggt när han kom upp i A-laget, men körde sedan fast. Hade fått svårt med speltid framöver och vi får hoppas att Moyes tar väl hand om honom i Sunderland.

Mikael Österdahl: Bättre spelare än Love men jag ser inte att han ska vara en Premier League-spelare, åtminstone inte i dagsläget.

Tyler Blackett till Reading

Åke Karlsson: Äntligen såld.

Björn Appelgren: Rimligt. Lycka till!

Mikael Krekula: Platsade inte ens i Celtic. Lär inte platsa i Reading då även om större under har skett. Såklart rätt av United att sälja.

Embed from Getty Images

Kent Yxell: Alldeles för naiv och tillbakalutad för att vara en försvarare, måste va mer jävlaanamma och fysik. Kul att han får nytt försök under Stam efter missen i Celtic.

Johannes Johansson: Såg ingen som helst framtid i Blackett. Såg ofta kantig och osmidig ut. Är tveksam till om han tar en ordinarie tröja i Reading.

Mikael Österdahl: Uppenbart att han inte duger i United. Förhoppningsvis kan Jaap Stam få fason på honom.

Will Keane till Hull

Åke Karlsson: En jag trott mycket på som haft otur med skador, lycka till.

Björn Appelgren: Lån hade varit bättre. Tycker om det jag har sett av Will. Borde fått en chans till.

Mikael Krekula: Var alltid spännande, men hade ständigt oflyt när det gällde. Skador eller stolpskott. Som det hela känns så kom aldrig Keane riktigt tillbaka från sin korsbandsskada. Det var åtminstone den som förstörde hans chanser i United tror jag. En bra affär för honom själv då det känns som ett miljöombyte är det bästa.

Kent Yxell: Hade jag hoppats mer på, en klinisk avslutare ala Solskjaer men skadorna, fan också! Hoppas verkligen han lyckas i Hull. Hans bror har ju lyckats efter att han lämnade för Burnley. Håller tummarna här … för fler mål à la årets reservlagsmål ifjol.

Johannes Johansson: Det var nog dags för Keane att lämna nu. Är trots allt 23 år och låg långt efter i Uniteds anfallsrangordning. Tror inte vi kommer få se honom ösa in mål i Premier League framöver.

Mikael Österdahl: Funderar ju på hur bra han kunde ha blivit om det inte hade varit för skadorna. Nu är det bära eller brista, han måste börja göra mål även som a-lagsspelare. Det har ju inte sett jättebra ut när han har varit i Championship, så frågan är om han håller i Premier League.

James Weir till Hull

Åke Karlsson: Ung och lovande men för lång väg till a-laget.

Björn Appelgren: Rimligt. Lycka till!

Mikael Krekula: Har ingen riktig framtid i United ändå, men lite överraskande att han inte blev utlånad. Ändå rätt att sälja, Weir behöver a-lagsfotboll och han kommer till en PL-klubb som kan erbjuda det.

Embed from Getty Images

Kent Yxell: Verkar vara en ettrig liten mittfältare med bra passningar osv. som jag bara hört bra om. Kanske var det lite för tidigt att lämna, bättre om det varit utlåning!

Johannes Johansson: Oväntat att han lämnade på permanent basis. Varit en ledare i ungdomslagen och det kändes ändå som han kunde ha en framtid i United. Synd tycker jag personligen.

Mikael Österdahl: Fin spelare som förtjänar en bra karriär. Saknar dock spetskvalitet för att blomma ut i en klubb som Manchester United. Kan se honom göra några hundra Premier League-matcher i karriären … och noll landskamper. Hoppas det går bra för honom!

Res med oss till Manchester!