Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney på mittfältet i landslaget; skadeuppdatering från Mkhitaryan

Sam Allardyce gjorde igår sin första match som engelsk förbundskapten. Det blev en föga imponerande 1-0-seger i Slovakien i den första VM-kvalmatchen. Men alla segrar är ju värda tre poäng, även om laget inte var speciellt bra. England kommer förstås att gå till VM, detta var på pappret den tuffaste uppgiften i kvalet.

Wayne Rooney var ensam Unitedspelare i startelvan. Han fick överraskande chansen som en av tre mittfältare, snarare än som nummer 10. Det gladde absolut ingen och Rooney gjorde en slätstruken insats, utan att vara dålig.

Viss glädje dock att se förre Liverpoolspelaren Martin Skrtel spela. Det är ju alltid kul när det går dåligt för folk med Liverpoolanknytning. Skrtel blev utvisad då han fick sin andra varning efter en ful stämpling på Harry Kane (borde ha varit rött kort direkt). Då hade mittbacken vid flera tillfällen försökt få domaren att plocka upp ett andra gult kort.

Chris Smalling satt på bänken hela matchen och fick stundom se John Stones spela högre upp än Wayne Rooney.

Luke Shaw åkte till Manchester istället för till Slovakien. Men det ska inte vara någon fara inför derbyt.

Skadeuppdatering från Mkhitaryan

Henrikh Mkhitaryan skriver på Twitter att han inte vet om han kommer att vara spelklar till derbyt på lördag. Han meddelar att han gör allt för han kan för bli spelklar.

Mkhitaryan lämnade återbud till Armeniens VM-kval på grund av skada. Utan sin bästa spelare förlorade Armenien med 1-0 i Danmark.

Borthwick-Jackson startade

Englands U20-landslag förlorade med 2-1 mot Brasilien. Cameron Borthwick-Jackson spelade första halvlek och hade en jobbig eftermiddag. Först uppstodd Brasiliens 1-0-mål på hans kant och sedan slog han en mycket dålig passning hem till målvakten, vilket föranledde 2-0-målet.

Axel Tuanzebe gjorde ett kort inhopp.

Dean Henderson satt på bänken.

Burkart från start

Nishan Burkart startade som högerytter när Schweiz U17 vann med 2-0 mot Kroatien i en träningsturnering i Österrike.

Målvakter i U21-landslag

Joel Pereira vaktade målet när Portugal spelade 0-0 mot Israel i kvalet till U21-EM. Portugal har i praktiken vunnit gruppen och kommer att spela playoff om en EM-plats.

Kieran O’Hara har kallats upp till Irlands U21-landslag.

Busbysäte vållar debatt

Idag kom rapporter om att Manchester United har tagit bort Sir Matt Busbys sittplats på direktörsläktaren. Trista nyheter förstås.

Det finns dock indikationer på att det hela är en smula överdrivet.

Oavsett har Manchester United Supporters’ Trust skrivit till klubben.