U18: Man Utd – Middlesbrough 5-1

Den nye U18-tränaren Kieran McKenna fick bästa möjliga start när United enkelt avfärdade Middlesbrough med 5-1. Angel Gomes stod för tre poäng i ett för dagen lysande United.

Det skulle dock dröja till slutet av halvleken innan United fick hål på gästerna. Angel Gomes slog en snygg yttersidapassning till Indy Boonen som ur dålig vinkel satte ledningsmålet intill första stolpen.

Tidigt i den andra halvleken kvitterade Middlesbrough, en frispark slogs in i straffområdet och Unitedmålvakten Moutha-Sebtaoui fick nävarna på bollen men bara till en motståndare som just utanför straffområdet fick på en fin träff i det öppna målet.

United lät sig dock inte slås ned av kvitteringsmålet utan Angel Gomes slog ett perfekt inspel som provspelaren Idris Kanu som bara kunde styra in bollen i det öppna målet. Kanu satte sedan 3-1 efter ett fint förarbete från Indy Boonen. United var helt överlägsna nu och Angel Gomes kände att det var nog med framspelningar och satte själv 4-1 efter et fint anfall signerat Gomes och Buffonge.

Buffonge fick sedan själv avsluta målfesten när han, helt välförtjänt, hamnade i målprotokollet och gjorde matchens sista mål efter ett initiativ från vänsterbacken Kenyon som sedan spelade fram till Buffonge som distinkt satte 5-1. Det var U18s andra raka 5-1 seger och de offensiva spelarna har verkligen börjat leverera. Gomes gör poäng efter poäng och lyser alltmer.

Manchester United – Middlesbrough 5-1 (1-0)

Uniteds mål: Boonen (36), Kanu (52, 58), Gomes (68), Buffonge (90)
United: Moutha-Sebtaoui; Tanner, O’Connor, Dunne (Ercolani 51), Kenyon; Whelan, Hamilton; Buffonge, Gomes, Boonen (Makela 71); Kanu (Diedrick-Roberts 63)