Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho: Alla är tillgängliga

Det var goda nyheter som meddelades när José Mourinho pratade med media inför lördagens Manchesterderby mellan Manchester United och Manchester city på Old Trafford. Uniteds manager säger att alla spelare är tillgängliga för spel, även om Mkhitaryan kanske inte är redo för 90 minuter.

Mourinho var annars ovillig att svara på frågor om Pep Guardiola och citymanagern tonade också ner betydelsen av rivaliteten.

Skadeläget: ”Alla är tillgängliga. Det är inte detsamma som om vi alla var här hela veckan och arbetade, vilade och inte reste. Men det finns inga skador och alla har återvänt säkert och i tid för åtminstone en träning. Alla är redo och vill givetvis spela.

Om Mkhitaryan: ”Jag säger inte att Micki är redo att spela 90 minuter. Men han är redo att hjälpa oss.

Världen följer matchen:Jag är normal. Jag tror inte att spelarna tänker på de imponerande siffrorna. Först är det en match. För mig speciellt är det en match. Vi spelar för att försöka vinna titeln. När du gör det, framför allt i början på säsongen känner jag inte att någon match är viktigare än någon annan. Jag vet vad derbyn betyder för alla, jag har spelat många derbyn. Jag vill alltid vara i en position av emotionell kontroll. För mig är det bara en match mot en stark motståndare. För att vinna måste vi vara på toppen av vår kvalitet.

Det snackas mycket om Mourinho och Guardiola:Det är ett problem. För mig är du en av de bästa journalisterna. Du behöver inte mitt svar. Jag bryr mig inte om alla andra.

Om city:Spelarna. De har ett väldigt bra lag. De var ett bra lag förra säsongen, för två, tre, fyra säsonger sen. Det är ett väldigt bra lag. De hade bra managers, nu har de en bra manager. De hade bra spelare, nu har de köpt bra spelare. De är vad de har varit sen jag kom tillbaka till England 2013. De är en titelkandidat och vi måste respektera dem.

Är Rashfords form ett problem i laguttagningen? ”Jag har aldrig ett problem när jag har bra spelare och bra spelare tillgängliga. Problem är när du inte har lösningar, inte har bra spelare. Just nu har vi en helt fit trupp. Det är problem när spelarna kommer vid olika tidpunkter från landskamperna. Ingen är egentligen skadad. Ingen är borta från matchen. Så vi är redo, vi väntar.

Om Zlatan: ”Jag tycker att han var Zlatan i alla klubbar, med alla managers, i alla länder. Jag tror inte att det handlar om managern eller klubbarna, det handlar om Zlatan. Han vill ha mer i sin karriär. Han vill inte ha pengarna i Kina eller USA. Han ville ha den svåraste platsen att spela fotboll, att vinna titlar. Som managers är vårt bidrag för att motivera honom noll.

Agüero är avstängd:Ja, det blir svårare. När Agüero är tillgänglig vet vi att han spelar. Vi vet deras formation, deras dynamik. Nu spelar han inte, de har en rik trupp med alternativ. Han kan ha olika alternativ. Iheanacho eller Sterling. Eller Silva som en falsk nia mellan linjerna. De har många alternativ, vi måste gå igenom alla i vår förberedelse. Vi försöker minimera det oförutsägbara, det blir svårare utan Agüero.

Om Uniteds form:Tre matcher. Inte 30. Tre matcher. Det finns ingen anledning att ändra känslorna runt laget dramatiskt. Vi har alla anledningar att vara nöjda med vad vi gör. Vi gör det okej, spelar okej, vinner matcherna. De nya anpassar sig bra. Spelarna som var här visar att de är bättre än folk trodde. Vi är en familj, en bra grupp. Vi njuter av ansvaret att spela för den här klubben. I en sån här klubb kan du inte ha defensiva ord. Du måste säga att vi ska vinna titeln. Gör vi inte det så gör vi inte det. Vi vill vinna titeln.

Om Rojo och Valencia: ”De är tillgängliga. Antonio kunde ta ett flyg direkt till Madrid och sedan enkelt till Manchester. Sergio och Marcos reste världen runt. De var i Venezuela och reste till Argentina, sedan till Europa. Man city spenderade pengar för att ta dem direkt från Venezuela. Men våra spelare kom i morse i tid för att träna.

Guardiola: Jag har massor av respekt för Mourinho

Manchester citys manager Pep Guardiola har också snackat med media inför matchen.

Skadeläget: Leroy Sané, Ilkay Gündogan och Claudio Bravo är tillgängliga för spel. Vincent Kompany är tillbaka i träning men kommer inte att riskeras.

Om Mourinho: ”Jag har sagt det många gånger: Jag har massor av respekt för Mourinho. Jag försöker alltid lära mig från alla mina kollegor, det är samma med honom. Rivaliteten är mer från media och vi kan inte kontrollera det. […] Okej, förra perioden i Barcelona och Real Madrid var inte enkel för oss men vi träffade varandra för två, tre veckor sedan. […] Givetvis kommer jag acceptera ett glas vin efter matchen om han bjuder in mig.

Om taktiken: ”Vi vet hur vi vill spela imorgon. Vi vet att vi kommer att spela mot ett riktigt bra lag. Jag såg de fyra officiella matcherna United har spelat och i varje match har de spelat bättre än i föregående, precis som oss.

Mer taktik: ”Jag trodde förut och jag tror nu och till slutet på min karriär, jag tro att du måste spela bra för att vinna. Jag vill ha bollen, jag vill anfalla så mycket som möjligt. Jag vill kontrollera matchen och jag vill släppa til få kontringar.

Om United: ”Martial är så snabb. Mata mellan linjerna är så farlig. Rooneys kvalitet. Det är ingen tvekan om Ibrahimovics kvalitet. Fasta situationer med långa grabbar, det är omöjligt att kontrollera det. De är längre än oss. De är ett topplag, som Manchester United alltid är.

Guardiola säger också att han respekterar Zlatan och vad anfallaren har ”gjort för fotbollen”.


Tolkat via livestream, Manutd.com och Mancity.com.