Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: Värdelös helg

Vissa fotbollshelger är bättre än andra. Det här var en av de sämsta. Manchester United förlorade, samtidigt som Liverpool, Manchester city, Arsenal och Tottenham vann.

Viss tröst fick vi då Leeds förlorade hemma mot högflygande Huddersfield. Detta betyder att Huddersfield toppar Championship samtidigt som Leeds är på nedflyttningsplats. Kan en inte få det stora får en nöja sig med det lilla.

We all hate Leeds scum.

Ytterligare tröst fick vi idag då Chelsea fick nöja sig med 2-2 i Swansea.

Resultaten till trots är United kvar i toppskiktet i tabellen. United ligger trea (Everton går förbi om de vinner i Stoke imorgon). city topp, som enda lag på full pott. Chelsea är också före United.

Enkelt för Liverpool mot mästarna

När Liverpool är bra är de väldigt bra. Tack och lov är de sällan bra. Igår var dock en dag då de var bra. Hemmamatchen mot Leicester blev en promenadseger, 4-1 totalt.

Firmino och Mané såg till att det var 2-0 efter en halvtimme. Lucas bjöd sedan Vardy på reduceringsmålet. Hade Liverpool bara förlorat hade vi redan nu utnämnt det till årets Liverpoolprestation. Men Liverpool struntade i att förlora och då var det inte värt mer än fem sekunders skadeglädje.

Embed from Getty Images

Leicester hade nån chans att kvittera men Lallana återställde tvåmålsledningen tio minuter in på andra. Sedan kunde Firmino, framspelad av Mané, göra 4-1 i slutskedet.

Kontroversiell seger för Arsenal

Petr Cech briljerade i Arsenals mål. Först struntade han i att rädda en frispark och när det inte räckte såg han till att stöta in returen i eget mål.

Sedan gav Southampton sina chanser till Shane Long och därmed gjorde de inga fler mål.

Arsenal gjorde dock två. Först kvitterade Koscielny i första halvlek och i den tredje tilläggsminuten kunde Arsenal avgöra matchen, då Cazorla satte bollen i nät på straff.

Straffen var förmodligen feldömd. Definitivt var att Southampton skulle ha haft frispark i situationen innan. Men så kan det gå.

Storseger för Tottenham

Tottenham åkte till Stoke och hämtade tre poäng. Första halvtimmen hände ingenting. Sedan skickades Mark Hughes upp på läktaren efter protest. Efter matchen medgav Hughes att domaren gjorde rätt, men han förklarade samtidigt att andra managers minsann inte kommer att bli utvisade när de gör likadant i framtiden.

Embed from Getty Images

Utan manager föll Stoke ihop. (Men det berodde nog inte på det, då Hughes förmedlade instruktioner via telefon. Vilket ju ganska mycket gör utvisningen meningslös.) Son förde upp Tottenham till 2-0 och sedan sköt Kane och Alli varsitt mål.

Tottenham är fortfarande obesegrade, två segrar och två oavgjorda. Stoke är, till allas glädje, sist i tabellen. (Ja, Sunderland kan ta över sistaplatsen om de förlorar med minst sju mål imorgon.)

Första poängförlusten för Chelsea

Chelsea åkte till Swansea och var överlägsna. Dock ledde  de bara med 1-0 (Costa) och sånt är ju alltid farligt.

Mycket riktigt gav Courtois bort en straff och Sigurdsson kunde kvittera. Direkt efter sparkade Fer ner Cahill, vilket domaren tyckte var okej och Fer kunde därefter runda målvakten och ge Swansea ledningen.

Embed from Getty Images

Chelsea reste sig dock och kunde kvittera genom Costa. Vissa kommer tycka att han borde vara avblåst för farligt spel men jag håller inte med.

I slutet låg Chelsea på för seger men de fick nöja sig med 2-2. Inte jättedåligt i Swansea men det här var en match där de gav bort en säker seger.

Några korta

West Ham hade 2-0 hemma mot Watford. Medan de funderade på hur de skulle fira segern sprang Watford emellan med fyra mål.

Crystal Palace vann. Men det kan ni inte ha undgått. Det lär ju dominera löpsedlarna idag, för så sällsynt är det med en seger för Palace i Premier League.

Annorstädes

Alavés vann borta mot Barcelona. Jag följer inte den spanska fotbollen så noga men jag bedömer att det var en ungefär lika stor skräll som när Leicester vann Premier League.

http://gty.im/602227366