Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ingen tränarframtid för Gary Neville; Bailly i en perfekt klubb; United fortsätter rekrytera lokalt

Jag ska vara ärlig. Jag säger att man aldrig ska säga aldrig. För min kärlek till fotbollen är för stor. Jag tror genuint att det blir väldigt svårt för mig att återvända till tränaryrket,säger Gary Neville till Sky Sports.

Han har fullt upp ändå. Han är expertkommentator i Sky Sports, klubbägare (Salford City) och hotellägare. Vidare har han planer på att öppna restauranger och han är involverad i utvecklingen av bostadsområdet St Michael’s i Manchester.

Jag kan inte gå tillbaka till tränaryrket nu på kort sikt, de kommande fem åren, och verkligheten är att jag inte vill det. Det kan vara att jag aldrig igen blir en fotbollstränare. Men det är ingen förlust. Några människor kan tänka att det är det. Men faktum är att för mig är det inte det.

Han tycker att hanteringen av unga tränare i England är dålig: ”FA och Roy Hodgson investerade i mig i fyra år och jag är så erfaren som jag någonsin har varit. Ändå kastas du överbord.

Bailly: En perfekt klubb för alla spelare i världen

Inte bara en perfekt klubb för mig men för alla spelare i världen. Givetvis är United en av de bästa klubbarna i världen. Så när du får ett erbjudande att om flytta till United tvekar du inte, du behöver inte fundera,” svarar Eric Bailly på frågan om varför han valde Manchester United.

Under säsongsinledningen har han bildat mittförsvar tillsammans med Daley Blind. Det är något som Bailly uppskattar:

Daley Blind har stor erfarenhet av spel i engelska ligan och samarbetet mellan oss fungerade väldigt snabbt. Jag tror att precis det är managerns strategi, det finns en bra förståelse mellan oss.

Bailly pratade på Uniteds hemsida och Premier Leagues hemsida.

Butt lovar forsatt satsning på lokala talanger

Manchester United har allt fler utländska spelare i juniorlaget. Idag har spelare som Tahith Chong, Nishan Burkart, Ilias Moutha-Sebtaoui, Indy Boonen och Luca Ercolani kontrakt med juniorerna. Tidigare har spelare som Timothy Fosu-Mensah, Paul Pogba, Adnan Januzaj och Andreas Pereira hämtats till juniorlaget.

Akademichef Nicky Butt förnekar dock att United har slutat satsa på lokala talanger.

Inte en chans att vi är på väg bort från att rekrytera lokalt,” säger Butt till Manchester Evening News.

Min ideala trupp skulle vara åtta till tio lokala spelare, tre till fyra från Storbritannien och två eller tre europeiska grabbar. Det skulle vara perfekt. Det ska vara mallen att arbeta från.