Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Smalling om förlusten; Mourinhos presskonferens efter Feyenoord

Chris Smalling gjorde sin första match för säsongen (jaja, två korta inhopp) när Manchester United igår förlorade med 1-0 mot Feyenoord i Rotterdam.

De skapade inte så många chanser men vi gjorde heller inte tillräckligt för att vinna matchen,sa Smalling till MUTV efteråt. ”Jag tycker att ivern var där i andra halvlek men vi behövde ha det i första halvlek också.

Så såg han förstås framåt: ”Vi har inte tid att älta förlusten men vi har några dagar att återhämta oss nu. Vi behöver stå upp och visa vad vi går för på söndag. Vi måste nu visa massor av karaktär för det är oacceptabelt att förlora tre matcher i rad.

Video: Mourinho om matchen

José Mourinho snackade med media efter förlusten. Först i en intervju i BT Sports:

Och sedan på en presskonferens:

Mer från Mourinho i matchdagsbloggen.

EM-kval för Fojticek

Slovakiens U17-landslag ska spela EM-kval mot San Marino, Spanien och Nordirland den 19 till 24 september. Manchester Uniteds målvakt Alex Fojticek är med i truppen.

Slovakien torde ha goda chanser att gå vidare till nästa runda. De två bästa i varje grupp plus fem av tretton grupptreor går vidare.

France Football bryter med Fifa

Fifa Ballon d’Or finns inte längre. Den franska tidningen France Football meddelar att man i år kommer att dela ut guldbollen i egen regi. Det är förväntat att Fifa också kommer att utse världens bästa spelare. Därmed en återgång till hur det var.

Champions League-finalen i Kiev

Follow, follow, follow,
Cause United are going to Kiev.

Uefa meddelar att Champions League-finalen 2018 kommer att spelas i Kiev den 26 maj. Då är det 50 år sedan Manchester United vann Europacupen (som turneringen hette då) för första gången och tio år sedan United vann turneringen för tredje gången.

(Ovärdigt att hålla finalen i en stad som inte slutar på ”ow”.)

Griezmann agentlös

Antoine Griezmann har gjort slut med sin agent och kommer hädanefter att representera sig själv, rapporterar Telegraph.

Huruvida detta påverkar Manchester Uniteds möjligheter att signera fransmannen återstår att se. Mycket tyder oavsett på att han toppar José Mourinhos önskelista inför nästa säsong. Även om sånt förstås kan ändras.

Publikrekord för Spurs

Tottenham spelade Champions League-fotboll på Wembley och noterade den högsta publiksiffran för en hemmamatch för ett engelskt klubblag på jättelänge. Samtidigt har publikkapaciteten på Old Trafford minskat sedan Glazer tog över 2005.