Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Attwell och Dean dömer veckans matcher

Det är Stuart Attwell och Mike Dean som har fått i uppdrag att döma veckans två Manchester United-matcher. Attwell dömer ligacupmatchen mot Northampton och Dean dömer ligamatchen mot Leicester.

Attwell imorgon

Attwell får sällskap av linjedomarna Child och Perry med Marriner som fjärdedomare. Morgondagens match blir blott den tredje Unitedmatchen någonsin för Attwell. Senast vi hade honom var i den pinsamma förlusten mot MK Dons i ligacupen i augusti 2014. Attwell var dessförinnan domare när United i oktober 2011 vann med 2-0 mot Norwich på Old Trafford.

Attwell har gjort fyra Northamptonmatcher (2-0-2), senast då de bortabesegrade Wolves i ligacupen i augusti 2014.

Den här säsongen gör Attwell sin sjunde säsong i Premier League. Men han är inte överdrivet högt rankad och har bara gjort 50 matcher totalt. Han får istället ofta nöja sig med matcher i Championship, League One och League Two.

Dean på lördag

Till Manchester Uniteds och Leicester Citys stora olycka är det den hopplösa domaren Mike Dean som dömer ligamatchen på lördag. Dean får sällskap av Long och Hussin som assisterande domare medan Lee Mason är fjärdedomare och blir den som får stå till svars när Mourinho och Ranieri skäller på Deans obegripliga domslut. Efter tabben på Middlesbroughs mål mot Everton är det kanske inte mer än Mason förtjänar.

Dean är bisarrt nog en populär domare bland de som bestämmer i England. Han har samlat ihop 403 Premier League-matcher. Detta till trots har han fått ytterst få chanser internationellt, vilket visar att Uefa är bättre än engelsmännen på att bedöma domare.

Dean har i karriären gjort 54 Unitedmatcher (29-10-15), varav noll där han har varit godkänd. I år har han dömt United fyra gånger. De tre senaste har slutat med seger för motståndarna (West Ham i maj, Tottenham i april och West Brom i mars). Hans fjärde senaste Unitedmatch var 3-3-matchen mot Newcastle i januari. För att hitta en Unitedseger med Dean måste vi gå tillbaka till november 2015, då West Brom besegrades på Old Trafford.

Annars vet vi att Dean har mycket dålig andedräkt. Så dålig att Louis van Gaal föll till marken när Dean andades på honom.

Embed from Getty Images

Leicester har haft Dean 29 gånger (15-6-8). Senast då de förlorade med 2-1 borta mot Hull i Premier League-premiären i augusti. Då blåste Dean en straff för Leicester, som förstås var felaktig.

Dean har inte dömt någon match mellan United och Leicester.

(Ifall det inte framgick så vill jag påpeka att jag inte gillar Mike Dean. Det är inte jag, det är han.)

Res med oss till Manchester!