Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kris, läckor och stöd för Mourinho; the Curious Case of Josh Doughty; Park blir student

Så fortsätter diskussionen om stämningen i Manchester United. Det förefaller vara så att Uniteds spelare är missnöjda med hur José Mourinho pratar med dem och om dem.

Sättet han delar ut kritik på är vidrigt,” säger en källa till Telegraph. ”Det är betydligt mer personligt än Fergie någonsin var.

Samtidigt skriver tidningen att de som bestämmer i United ska vara avslappnade kring Mourinhos position. De tycker att hans stil påminner om Sir Alex Ferguson. Manchester Evening News och Independent kommer med liknande rapporter, vilket är lite oroväckande. Uppenbarligen är det någon i klubben som har känt sig nödgad att prata med media. Det känns förhastat att klubben redan i mitten på september känner att Mourinho behöver försvaras.

I samma sväng tycker Gary Neville att det är pinsamt att det som kommer fram i Telegraphs rapport kommer fram. Neville antyder att det är en läcka från omklädningsrummet.

Du ska inte tro på allt du läser får Neville som kommentar på det. ”Absolut inte,svarar han. ”Jag kan emellertid tyda att en artikel har information som har förts fram och en som är spekulativ.

Här faller en skugga onekligen över Uniteds spelargrupp. Det var fel på Moyes, det var fel på Van Gaal och nu är det fel på Mourinho… Kanske är det spelarna det är fel på?

Mourinho själv uppges tycka att problemen i United är större än han anade. Framför allt ska han ha svårt att få ytterbackarna Shaw och Valencia samt mittfältaren Herrera att glömma instruktionerna som Van Gaal präntade in i deras hjärnor.

Samtidigt finns det enstaka inom media som tycker att det hela är överdrivet.

Men medan många, som försvar för Mourinho, för fram att Sir Alex Ferguson sparkade skor i huvudet på sina spelare och var känd för sin hårtork så ska det också noteras att Ferguson höll kritiken internt.

Oavsett anas en känsla av panik kring hela rapporteringen och som Neville påpekar är det mycket som tyder på att rapporterna kommer inifrån.

Medias förslag på lösning just nu är att Mourinho ska skicka in Michael Carrick i startelvan, vilket automatiskt ska göra Paul Pogba bättre.

Notabelt är att Mourinhos lag nästan inte gör några mål.

The Curious Case of Josh Doughty

Uniteds reservlag har offensiva problem. Det saknas en riktig anfallare i laget. Istället får mittfältare som Willock och McTominay vikariera på topp.

Men United har ju den kanadensiska anfallaren Josh Doughty i klubben. Vad händer med honom?

Doughty har suttit på bänken i flera matcher den här säsongen, så alternativet att han är skadad kan vi stryka. Någon speltid får han emellertid inte. Förra säsongen gjorde han en enda match i U21 och han gjorde tre matcher som överårig i Uefa Youth League. Det är de enda matcherna han har spelat sedan han blev spelklar i januari 2015.

United skippar Lancashire Senior Cup

Det verkar som att United inte kommer att delta i Lancashire Senior Cup den här säsongen. Som vanligt lär vi inte få någon förklaring till detta. Det enda vi har att gå på är att United inte är bland de deltagande lagen.

Turneringen som sådan är kanske inget att hänga i julgranen men reservlaget har redan som det är alldeles för få matcher.

Manchester Senior Cup är det ännu värre med. Där väntar vi fortfarande på att finalen – mellan United och city – för säsongen 2015/16 ska spelas. Kanske spelas den aldrig. Huruvida det blir någon turnering 2016/17 återstår att se.

Park Ji-Sung blir student

Den förre Unitedspelaren Park Ji-Sung ska börja plugga sports management på De Montfort University Leicester, det meddelar universitetet på sin hemsida.

Den här dagen 1994…

…sparkade Paul Scholes för första gången boll för Manchester United. Det gick ganska bra, han gjorde två mål i ligacupmatchen mot Port Vale.