Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Northampton – United

Embed from Getty Images

Det blev slutligen en relativt komfortabel resa till Northampton, men det satt rätt hårt inne och vi får, återigen, tacka Marcus Rashford för 1-3-segern. Kanske även Northamptons målvakt, Adam Smith, som stod för två rejäla grodor och gav oss den hjälp vi behövde.

Kraftig rotation

På nytt valde José Mourinho att rotera kraftigt i laget. Från söndagens lag som förlorade mot Watford fanns endast Chris Smalling och Wayne Rooney kvar. Flera av spelarna som hamnat i frysfacket fick chansen från start idag, men det var väldigt få som visade att de vill göra sin startplats till permanent. Det får anses vara aningen oroväckande att oavsett vad Mourinho ställer för manskap på planen så ser det lika tafatt ut. Något känns konstigt. Hur kunde denna förändring ske på bara dryga veckan?

Det fanns ju några ljusglimtar i dagens startelva med. Michael Carrick och Ander Herrera bidrog till ett bättre passningsspel centralt och dessutom prickade de in varsitt mål från distans. Timothy Fosu-Mensah har offensiva kvaliteter och var frejdig längs kanten, den defensiva biten idag däremot…

Istid

Embed from Getty Images

Alla dessa märkliga beslut! Det är stundtals korpennivå på vissa sekvenser, det finns helt enkelt ingen stabilitet att luta sig tillbaks på. Främst dyker Wayne Rooney upp i huvudet. Kaptenen stod på nytt för en oerhört lam insats och det lär laddas upp nya “Best of Wayne Rooney-klipp” på sociala medier. Tyvärr har det blivit skrattretande, eftersom karln varken kan passa eller skjuta för tillfället. Han ser tung och nedtränad ut.

Näste herre att sågas är Daley Blind. Han är säkerheten personifierat allt som oftast, men hux-flux så kommer det något galet felbeslut som ställer allt och alla. Han känns för rutinerad för att hålla på sådär. Vid straffsparken försöker han sig på en chansbrytning och fäller motståndaren istället för att täcka eventuellt avslut. Likadant i andra halvlek när Northampton slår en ofarlig boll ut längs med högerkanten. Istället för att täcka spelaren från att ta sig in i straffområdet så försöker han sig på en chansbrytning och drar på sig en onödig frispark. Alla vet att du kan bättre än så Daley!

Marcus Rashford

Embed from Getty Images

Denne 18-åring räddar oss på nytt med sitt pigga inhopp. Rashford lyser av självförtroende och räds inte någonting, precis allt är möjligt i hans ögon. Vid 1-2-målet snappar han upp en dålig Zlatan-skarv och istället för att stressa iväg ett inspel när han ser Zlatan och Rooney leta sig in i boxen håller han i bollen. Backarna vågar inte stöta mot honom eftersom risken är för stor att han lurar upp dem på läktarna. Istället finner han Ander Herrera snett bakåt. Herreras avslut håller sedan allra högsta klass.

Vid andra målet är det enbart Marcus Rashford i hela United-truppen som hade tagit den “naiva” löpningen på Ander Herreras långboll/rensning. Den ungdomliga entusiasmen frambringade en rejäl målvaktstavla från Northamptons Adam Smith och Rashford kunde punktera matchen med ett avslut i det vidöppna målet.

Framtiden

Till helgen väntar alltså Leicester City i ligaspelet, men vad kan vi ta med oss från en relativt intetsägande match mot ett League One-lag? Det är inget snack om att Mourinho har en del huvudbry inför framtiden. Hur ska han formera sitt lag? Vilka spelare bör få fortsatt förtroende? En spelare som Zlatan Ibrahimovic har känts direkt svag i de senaste matcherna. Wayne Rooney har redan nämnts. Vilka kommer tillbaks från sina skador? Hur som helst höjdes förmodligen förtroendet för Michael Carrick och Ander Herrera efter denna match. Framförallt skulle deras passningsfötter fungera fint intill Paul Pogba.

Det är inte bara intressant att se hur mittfältet kommer formeras framöver, backlinjens utformande blir även den intressant. Vilka kliver in bredvid, den numer givne, Eric Bailly? En sak vi kan vara säkra på inför framtida laguttagningar är att Marcus Rashford bör vara ett givet namn. Lika givet som att vi möter Manchester City i nästa runda av Ligacupen. Come on United!

Res med oss till Manchester!