Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney: Folk snackar skit; tid och datum för ligacupmatchen; Martial tillbaka i träning

Wayne Rooney var igår gäst i MUTV:s program Thursday Focus och fick då chansen att svara på frågor om kritiken som Manchester United och han själv har fått på sistone.

Det är fotboll, tycker jag,” sa Rooney. ”Vi vinner inte på tre matcher och givetvis kommer alla att prata om det. Vi hade en dålig vecka, åtta dåliga dagar där vi förlorade tre matcher. Och det är viktigt att vi nu reagerar bra på det och kommer genom det.

Det spekuleras i att Rooney ska petas mot Leicester. Själv är Rooney inte intresserad av vad supportrar och media tycker.

Yeah, jag tycker att jag har haft det hela min karriär, lite mer på slutet, tycker jag. Men det är fotboll. Jag lyssnar på mina tränare och mina lagkamrater, folket runt mig och jag lyssnar egentligen inte på vad många människor därute säger för det är massor av skit.

Rooney tror att han har lösningen: ”Jag måste fokusera, jobba hårt, givetvis. Och jag har gjort det genom min karriär. Jag har arbetat hårt och försökt göra mitt bästa för laget.

Han tycker inte att positionsbytena är något problem. ”Jag känner att jag kan spela på alla positioner.” Nu vill han ha tre raka segrar inför landslagsuppehållet. Vidare passar han på att berömma José Mourinho och dennes träningar.

Tid och datum klart för ligacupmatchen

Manchester United möter Manchester city på Old Trafford i ligacupens semifinal. Det är nu klart att den matchen kommer att spelas onsdagen den 26 oktober med avspark 21.00. Matchen sänds på teve i England (Sky Sports) och vi kan förutsätta att Viasat sänder matchen på någon kanal.

Moyes: McNair är en offensiv mittfältare

Fotbollsvärlden chockades när Paddy McNair slog till med två mål för Sunderland i veckan, då de vände underläge till 2-1-seger mot QPR. Manager David Moyes var emellertid inte chockad och menar att McNair minsann är en offensiv mittfältare.

Det är lite missförstånd kring hans position. Han är en offensiv mittfältare, han startade som en pojke som en nummer 10. Han är väldigt mycket en offensiv mittfältare. Vi har sett på träning att han är en bra avslutare. […] Jag tror att han kommer att visa sig vara ett riktigt bra köp för oss, men han behöver utvecklas lite,” sa Moyes till BT Sport.

Inga b-lag i EFL

EFL kommer inte inkludera några b-lag i sina ligor. Detta meddelar organisationen på sin hemsida.

I många andra länder spelar storklubbarnas b-lag tävlingsfotboll i lägre divisioner men inte i England. Och så kommer det alltså att förbli.

För lagen i de lägre divisionerna är detta garanterat bättre. Men för toppklubbarna skulle det alldeles säkert vara bättre att få matcha sina reserver i riktiga fotbollsmatcher.

Giggs aktuell för Swansea

Swansea kommer eventuellt sparka sin manager Francesco Guidolin. Ifall de gör det förefaller Ryan Giggs vara ett av de hetaste alternativen att ta över. Det rapporterar både Independent och BBC.

Mourinho ville slå sönder Wengers ansikte

Rob Beasley är aktuell med boken José Mourinho: Up Close and Personal. Boken publiceras i Daily Mail och vi kan räkna med att den kommer att generera en del rubriker. Sanningshalten är upp till var och en att bedöma.

Hittills har vi lärt oss att Mourinho hatar Arsène Wenger. Okej, det visste vi redan. ”Jag kommer att hitta [Wenger] en dag utanför fotbollsplanen och jag kommer att slå sönder hans ansikte,” ska Mourinho ha sagt. Vidare ska Mourinho ha refererat till Wayne Rooney som ”Fat Boy”. Detta förefaller dock inte vara illa ment, då det ska ha sagts i samband med att Mourinho försökte värva Rooney till Chelsea.

Wenger fick frågor om detta på sin presskonferens idag. Enligt BBC var han dock inte intresserad och fransmannen säger att han inte kommer att läsa boken. Mourinho håller presskonferens 15.00 idag och det kan väl tänkas att han får någon fråga om boken.

Martial tillbaka i träning

Till sist en positiv nyhet då Anthony Martial på Twitter meddelar att han är tillbaka i träning.

Om det betyder att han är aktuell för spel mot Leicester imorgon återstår att se. Besked kan vi tänkas få på Mourinhos presskonferens.