Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Northampton – United

Embed from Getty Images

Manchester United är vidare i Ligacupen efter 1-3-segern mot Northampton i onsdags kväll. Härnäst i cupspelet väntar som bekant Manchester City, men innan dess och innan matchen mot Leicester ska spelarnas insatser från i onsdags dissekeras.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 5

Argentinaren är helt enkelt inget att hålla sig i när det blåser storm. Han brukar stå för fina reflexräddningar och resoluta bortboxningar, men där emellan.. Jösses! Det kan hända precis vad som helst, och det höll på att straffa sig i denna match.

Timothy Fosu-Mensah: 5

Utbytt ’55. Äntligen fick talangen förtroendet av José Mourinho. Tog han tillvara på chansen? Nja! Offensivt var han pigg och frejdig, och hade trots allt en nick i ribban. Defensivt var han för otajmad och felpositionerad i denna match.

Chris Smalling: 6

Smalling höll ihop försvarslinjen på ett helt okej sätt. Tog oftast kloka beslut och hade inga större problem med att freda Romero i målet.

Daley Blind: 5

Det var oftast lugnt och tryggt i försvaret och det bidrog Blind till i allra högsta grad. Plötsligt får han dock sina infall och gör kopiösa misstag som vi inte har råd med. I denna match stod han för två misstajmade chansbrytningar, varav den ena ledde till ett baklängesmål.

Marcos Rojo: 5

Många som nämnt det tidigare, men Marcos Rojo har allt större problem med att hålla den nivå som krävs. Svajar alldeles för mycket i sin defensiv. Annars stod han för en helt okej insats offensivt.

Michael Carrick: 7

Vilken nytta den gamle räven fortfarande gör. Är klok som en uggla och det är en fröjd att se en sittande United-mittfältare slå öppnande passningar i offensiv riktning. Elegant mål dessutom!

Morgan Schneiderlin: 6

Utbytt ’73. Fransmannen har hamnat i någon slags ond spiral i United-tröjan, där han inte alls får ut den potential han visade upp i Southampton. Matchen mot Northampton var dock helt okej och vi får hoppas att han kan bygga vidare på det. Det fysiska spelet var, som oftast, bra men han behöver jobba på sitt passningsspel.

Ashley Young: 5,5

Kom inte till sin rätta i denna match. Fick förvisso spela lite här och var, men verkade skrämd av hemmalagets fysik. Har annars sett pigg ut den senaste tiden och vi vet att hans fina inläggsspel kan göra sig ihop med Zlatan framöver.

Ander Herrera: 6,5

En match som passade Herrera. Fyllde ofta på i andravågen offensivt och därifrån kom han till avslut. Ett vänsterskott i stolpens utkant och en sträckt vrist i målvaktens nät. Bra match överlag där han kryddade det hela med det fina målet.

Memphis Depay: 5

Utbytt ’55. Nej, här händer det inte mycket – tyvärr! Har kört fullständigt fast, där han överarbetar offensivt samtidigt som hans defensiv är nästintill obefintlig. Lyckades med några initiativ men alldeles för få.

Wayne Rooney: 4

Ytterligare en match där inget fungerade för vår kapten. Utöver att hans fotbollsegenskaper håller korpennivå för tillfället verkar han även tappat sin inställning för att spela fotboll. Verkar inte vilja spela och det vore nästan en välgärning att vila honom några matcher.

Marcus Rashford: 8

Inbytt ’55. Kom in och vände matchen för det stationära Manchester United. Tror på sig själv till fullo och ger aldrig upp. Ett mål och ett assist.

Zlatan Ibrahimovic: 6

Inbytt ’55. Är inte riktigt sig lik. Det är i och för sig typiskt Zlatan att ha några plattmatcher emellan för att sen totaldominera matchen efteråt. Men han behöver som sagt höja sitt spel och visa sina ledaregenskaper för att få United på rätsida igen. Är trots allt ett konstant hot när han slängs in från bänken.

Marouane Fellaini: N/A

Inbytt ’73. Kom in och gjorde sitt jobb mot Northamptons fysiska mittfält. Hade ett fint väggspel med Zlatan som höll på att resultera.