Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: Topplagen ångar på

Chelsea och Everton förlorade igår men roligare än så blev det inte den här omgången. Övriga fyra topplag vann och redan nu är känslan att det här blir en mer normal säsong, med färre oväntade poängtapp för de största klubbarna.

Tack vare tre poäng mot Leicester avancerade United en placering i tabellen. Mourinhos lag är efter sex omgångar sexa, sex poäng bakom Manchester city.

Arsenal körde över Chelsea

Det brukar vara väldigt svårt för Arsenal mot Chelsea. Det visste inte Antonio Conte om.

Cahill praktiserade ett sådant försvarsspel som en vill se från en Chelseaspelare, Alexis Sánchez tackade och sprang in 1-0. Några minuter senare ökade Walcott på till 2-0 efter ett fantastiskt anfall. Då hade det gått 14 minuter.

I slutet på första halvlek satte Özil 3-0.

Embed from Getty Images

Arsenal hade sedan bud på fler mål och Chelsea hade några kontringschanser. Men andra halvlek var mestadels en väntan på slutsignalen. Det påminde en del om Arsenals seger mot United förra säsongen.

För Arsenal var det fjärde raka segern och de arbetar sig uppåt i tabellen.

Jobbigare för Chelsea, som nu är åtta och har tre i rad (i ligan) utan seger. Utan John Terry är Chelseas försvar en samling yra höns och på mittfältet är Kanté ingen succé som ankare.

Tio i rad för Guardiola

Det går äckligt bra för Manchester city. Igår vann de med 3-1 mot Swansea i Wales. Det var tionde raka segern för Pep Guardiolas lag i ligan, ligacupen och Champions League.

När city tog ledningen tidigt genom Agüero trodde nog de flesta att det skulle bli en enkel seger men Swansea bet tillbaka och kvitterade nästan omgående. Swansea var sedan inte ofarliga men city hade förstås det mesta av spelet.

Embed from Getty Images

Avgörandet kom mitt i andra halvlek, då en Swanseaförsvarare viftade med en hand i ansiktet på De Bruyne. Domaren hade inget annat val än att peka på straffpunkten (dock blev Swansea lite bittra då domaren hade blundat för en liknande situation åt andra hållet i första halvlek, men domaren gjorde nog rätt i båda fallen). Agüero satte säkert straffen i nät och sedan ökade Sterling på till 3-1.

Usch och fy. Och inte en finns det något som tyder på att det är ett korthus som Guardiola bygger.

Liverpool är bra (ibland)

Liverpool hade lekstuga mot Hull. Lallana avslutade distinkt för 1-0 efter en kvart. Efter en halvtimme dog matchen. Elmohamady fick för sig att han var målvakt och stoppade ett givet mål med handen. Rött kort för Elmohamady och straff för Liverpool. Milner satte bollen i nät och det fanns ingen återvändo för Mike Phelans lag.

Embed from Getty Images

Mané ökade på till 3-0 före halvtid och till slut blev det 5-1. Slutresultatet smickrade Hull.

Jürgen Klopps lag har en väldigt hög högstanivå. Jag kan emellertid inte se att de ska hota på allvar över en hel säsong. Framför allt är deras defensiv inte tillräckligt bra, de har fortfarande inte hållit nollan i ligan.

För Hull ser det jobbigare ut. Efter den fina säsongsinledningen har de nu bara en poäng på fyra matcher. Dock kan de finna viss tröst i att förlusterna har kommit mot United, Arsenal och Liverpool. Men Phelan bör nog berätta för sina utespelare att det inte är tillåtet att ta med handen, målchansutvisning för hands två veckor i rad är inte okej.

Evertons första förlust

Ronald Koeman skällde ut sina spelare efter veckans förlust mot Norwich i ligacupen. Fick han önskad respons? Nej.

Boruc gjorde en av säsongens bästa räddningar på nick från Lukaku. Därefter tog Bournemouth över. Arter prickade stolpen två gånger, sedan fick han nog och passade bollen till Stanislas som sköt innanför stolparna.

I andra halvlek skapade Everton oväntat lite och Bournemouth vann med 1-0. Första förlusten i ligan för Everton.

Tottenham är på riktigt

Skulle Tottenham klara sig utan skadade Kane? Ja. De har ju Son Heung-Min, som sköt två mål på en halv halvlek i bortamatchen mot Middlesbrough.

Embed from Getty Images

Det mest anmärkningsvärda i den matchen var annars att Tottenham inte spelade i vitt mot rödklädda Middlesbrough. Oacceptabelt.

Middlesbrough vaknade till liv i andra halvlek och hittade en reducering men inte mer än så.

Tottenham är nu tvåa i tabellen och tillsammans med city ensamma om att vara obesegrade i Premier League. Pochettino fortsätter att göra ett bra jobb och kanske, kanske kan Tottenham sluta före Arsenal.

Några korta

Sunderland vinner inte fotbollsmatcher i augusti och september, det är sedan gammalt. Defoe tänkte ändra på det och sköt två mål på en timme i hemmamatchen mot Crystal Palace. Medan hans lagkamrater korkade upp champagnen smög Ledley in ett reduceringsmål och då kastade Sunderland in handsken. McArthur kvitterade efter ett briljant inlägg från Fryers och sedan vann Benteke matchen för Palace på tilläggstid. Sunderland är nu sist i ligan medan Palace inkasserade tredje raka segern och flög förbi Chelsea i tabellen.

Embed from Getty Images

Stoke var nära säsongens första seger som uppladdning inför bortamatchen mot United på söndag. Men på tilläggstid i andra halvlek kvitterade Rondón för West Brom. Bittert för Stoke, kul för alla andra.

Nya arenan är onekligen en succé för West Ham. Idag stabil förlust mot Southampton och Bilics lag befinner sig under nedflyttningsstrecket.