Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Zorya Luhansk

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds Europa League-match mot Zorya Luhansk. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Manchester United 1
Zorya Luhansk 0

Matchinformation

Turnering: Uefa Europa League, gruppspel, 2:6
Tid: Torsdagen den 29 september 2016, 21.05
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik:
Domare: Orel Grinfeld [Israel]
• assisterande: Krasikow, Hassan
• målområde: Hacmon, Shmuelevitz
• fjärde: Balikin

Matchhändelser

63Eric Bailly
69Zlatan Ibrahimovic
Assist: Rooney
1-0
90Mykyta Kamenyuka

Manchester United

Romero
Fosu-Mensah, Bailly, Smalling, Rojo
Fellaini, Pogba
Lingard, Mata, Rashford
Ibrahimovic

Rooney för Lingard (67)
Young för Mata (74)
Martial för Fosu-Mensah (74)

Avbytare: Johnstone, Memphis, Carrick, Schneiderlin
Manager: José Mourinho

Zorya Luhansk

Shevchenko
Kamenyuka, Sivakov, Forster, Sobol
Karavaev, Grechyshkin, Chaykovsky, Petriak
Ljubenovic
Kulach

Paulinho för Kulach (46)
Lipartia för Ljubenovic (46)
Gordiyenko för Chaykovsky (62)

Avbytare: Chuvayev, Sukhotskiy, Opanasenko, Checher
Manager: Yuriy Vernydub
Mikael Österdahl | 00:00 Zlatan: Vi kan göra mycket mer

Zlatan Ibrahimovic blev matchvinnare och hade följande att säga till BT Sport efter matchen.

Det var ingen enkel match. Vi spelade bra. Men det är en typisk match, gör du inte ett tidigt mål krymps ytorna. När vi gjorde målet blev ytorna större. Men vi vann, det är det som räknas efter förlusten mot Feyenoord.

Var det viktigt att vinna?

Givetvis, vill du gå vidare måste du vinna. Vi vann men vi kan göra mycket mer. Jag förväntar mig mer från laget. Vi spelade bra mot Leicester och idag. Vi gjorde inte mål som mot Leicester. Fortsätter vi så här kommer vi att göra det bra.

Vill du skapa fler chanser?

Vi spelar som ett lag och skapar chanser som ett lag. Ibland skapar du mycket, ibland mindre. När chanserna kommer gäller det att vara fokuserad och idag gjorde jag mål.

Mikael Österdahl | 23:57 Mourinho: Det var svårt

José Mourinho tyckte att det var en svår match för Manchester United. Följande hade han att säga till BT Sport efter matchen.

Det var svårt. Vi hade våra chanser i första. Hade vi gjort ett mål hade det varit en annan match. De hade alla bakom bollen och försvarade sig bra. Det var en svår match men viktigt att vinna.

En vecka tre förluster, en vecka tre segrar. Jag var inte på månen efter tre segrar. Vi har en match på söndag, det är den viktigaste nu.

Var du orolig att ni inte skulle spräcka nollan?

Sedan den första minuten väntade jag på målet, men det kom aldrig. Du vet aldrig vad som kan hända. Romero gjorde en bra räddning vid 0-0. Jag hade bra spelare på bänken. Rooney var i en bra position, Martial gav oss snabbhet.

Är Shaw och övriga tillgängliga mot Stoke?

Vi får se imorgon. Normalt har vi nästan alla i kondition att spela. Phil Jones är borta länge. En mycket svår match. Det som är sant om Stoke är inte där de är i tabellen.

Johannes Johansson | 23:07 United – Zorya 1-0

Det blev slutligen seger mot Zorya, men det satt hårt inne. Matchen i sig är väl ingen som går till historien kvalitetsmässigt, Old Trafford har beskådat betydligt mer välspelade matcher. Men det blev trots allt precis det vi var i behov av – tre poäng.

Embed from Getty Images

Marcus Rashford var den som höll på att spräcka dödläget redan i första halvlek när han avlossade den stora kanonen inne i straffområdet efter en hörna. Avslutet gick i en spikrak riktning mot mål, men vallades ut från detsamma via ribban och marken.

Embed from Getty Images

I övrigt var det mycket förtvivlan i Uniteds spel. Det var svårt att driva upp tempot mot ett Zorya som mer än gärna ville dra ner på detsamma.

Embed from Getty Images

José Mourinho var mer än nöjd med domarens agerande vid ett par situationer. Först var det Juan Mata som åkte på en klassisk ”knätackling” där domaren friade, vilket ledde till en farlig omställning. Sen var det vid flera tillfällen Zorya-spelare som föll väldigt enkelt och fick billiga frisparkar med sig.

Embed from Getty Images

Slutligen var det Zlatan Ibrahimovic som fick frälsa oss United-anhängare. Målet tillkom efter en suverän löpning och inlägg från högerkanten i form av Timothy Fosu-Mensah. Inspelet prickade nyinbytte Wayne Rooney som lyckades knäa bollen från sin position vid straffpunkten. Bollen gick i en intressant båge mot bortre stolpen där Zlatan krossade Zoryas högerback i luftrummet och nickade in matchens enda mål.

Mikael Österdahl | 20:06 Fosu-Mensah och Romero in

José Mourinho gör fyra förändringar inför dagens match. Romero går in i mål, medan De Gea vilas helt.

På ytterbackarna får Fosu-Mensah och Rojo chansen. Blind och Valencia är utanför truppen medan Bailly och Smalling fortsätter i mittförsvaret. Dåliga nyheter för Matteo Darmian som inte ens får plats på bänken.

Offensivt är det bara en förändring, då Fellaini går in bredvid Pogba. Herrera vilas helt medan Rooney börjar på bänken. På bänken även Memphis och Martial.

Zorya kommer till spel med följande elva: Shevchenko; Kamenyuka, Sivakov, Forster, Sobol; Karavaev, Grechyshkin, Chaykovskiy, Petriak; Ljubenovic; Kulach

Mikael Österdahl | 19:37 Pogba och Jesse

Eftersom Manchester United aldrig har spelat mot Zorya förut så har United heller aldrig gjort mål mot Zorya. Det är faktiskt ganska logiskt.

Så istället kör vi Paul Pogbas första mål för Manchester United, vilket hittills också är hans snyggaste.

Efteråt firade han med Jesse Lingard.

Nu laddar Pogba för kvällens match, där jag gissar att han kommer att vara med i startelvan.

Mikael Österdahl | 19:15 Zorya Luhansk

En lär sig något nytt varje dag sägs det. Den 26 augusti 2016 lärde sig väldigt många Manchester United-supportrar att det finns ett fotbollslag som heter Zorya Luhansk. Eller ФК «Зоря» Луганськ om en föredrar ukrainska.

Som många klubbar från forna Sovjetunionen har de haft en väldans massa olika namn, däribland Metalist och Dzerzhynets.

Klubbens största merit är att de blev sovjetiska mästare 1972.

Efter den titeln har de varit rätt dåliga. Ett tag var de nere i den ukrainska tredjedivisionen. Men de tog sig upp i högstaligan 2006 och har varit kvar sedan dess. De två senaste säsongerna har de slutat fyra i ligan, vilket är deras bästa resultat sedan 1972.

Zorya blir för övrigt Uniteds 100:e motståndare i Europacupspel.