Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter United – Zorya

Embed from Getty Images
Det blev slutligen seger för United efter en svag match mot en svag motståndare. Det satt hårt inne och det skapades på nytt förtvivlan bland supporterskaran innan Zlatan Ibrahimovic sänkte ukrainarna från Luhansk.

Dessa filmningar

Blev extremt överraskad över hur veka Zoryas spelare var under matchen. Så fort läge gavs så ramlade de och försökte få med sig frispark, i synnerhet vänsteryttern Ivan Petryak. Petryak gjorde mig vansinnig vid ett par tillfällen när han såg ut att ha fått benen avsparkade, trots att United-spelarna i själva verket knappt hade nuddat honom. Den märkligaste situationen skedde i början av andra halvlek där Zorya hade ett fint omställningsläge där Petryak istället väljer att slänga sig och får med sig frispark vid mittplanen.

Svag match

Detta Zorya bör egentligen vara en slagpåse i denna grupp, åtminstone om vi ser till denna match. Tycker ukrainarna var rent utsagt svaga och det säger väl en hel del om United insats att de inte lyckades bättre i denna match. United såg viljelösa ut och hade svårt att skapa rytm i spelet. Precis som vanligt har United förtvivlat svårt att dyrka upp ett djupt försvarsspel. Bolltempot är katastrofalt uselt när motståndarna är samlade och när United inte hotar med direkta pass tvingas de istället börja om gång på gång.

Embed from Getty Images

Offensiven

Till en inledning av första halvlek kunde man ana tendenser av samma offensiva vilja som visades mot Leicester. Det var pigga kombinationer och en del farliga chanser, men ju längre matchen led desto färre av dessa blev det. Marcus Rashfords stenhårda avslut i ribban var helt klart värt ett bättre öde. I övrigt hade Rashford en tyngre match där han hade svårt att komma runt på kanten, än tyngre hade Jesse Lingard det på andra kanten. Det blev istället attacker centralt i banan eller i form av Timothy Fosu-Mensah längs högerkanten.

Wayne Rooney

Wayne Rooneys förstatouch i matchen ledde alltså till mål, och Niklas Jarelind raljerade lite smått med ironsika klyschan ”succéinhopp”. Men situationen var så symptomatisk Wayne Rooney anno 2016. Han får ett inspel, där han placerat sig perfekt vid straffpunkten, men vid avslutet lyckas han alltså knäa upp bollen i en väldigt hög båge förbi den bortre stolpen. Som tur var infann sig Zlatan Ibrahimovic där och kunde nicka in det förlösande 1-0-målet.

Embed from Getty Images

Timothy Fosu-Mensah

Timothy Fosu-Mensah förresten. Idag stod holländaren för en trevlig insats som högerback. Mot Northampton hade han stora problem defensivt i just den positionen och jag hade svårt att se honom få förnyat förtroende inom den närmaste tiden. Nu fick han trots allt återigen chansen och det känns som han tog den. Han var pigg och initiativrik framåt, trots att han började lite svajigt. Det var han som skapade allt längs högerkanten, inte Jesse Lingard.