Spelarbetyg: Manchester United – Stoke City

Embed from Getty Images

Det blev en bitter poängförlust för Manchester United hemma mot Stoke City. Ett mycket onödigt poängtapp mot ett lag som inte alls är bra. Martial gav United ledningen men Allen fastställde slutresultatet till 1-1.

United skapade tillräckligt med chanser för att göra fem eller sex mål men var väldigt ineffektiva. Samtidigt oroar defensiven och Stoke kunde mycket väl ha gjort två eller tre mål.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 5

Stoke kommer förvånansvärt lätt till avslut och De Gea gör fem räddningar i matchen. De flesta är dock rutinmässiga och han får givetvis ta på sig baklängesmålet.

Antonio Valencia: 6

Varnad. Gör en okej insats. Minus för en korkad tackling som med oflyt kunde ha resulterat i rött kort istället för gult.

Eric Bailly: 7,5

Bäst i United igen. Fem tacklingar, två brytningar, tio undanrensningar. Överlägsen i Uniteds backlinje.

Chris Smalling: 5

Förvirrad och felplacerad. Chris Smalling var formidabel i Van Gaals man-man-spel. I Mourinhos zonförsvar måste Smalling tänka och då går det inte så värst bra. Jag tror att Mourinho måste byta till man-man om han ska fortsätta med Smalling i mittförsvaret. Men Smalling är inte på långa vägar bra nog för att det ska vara motiverat att byta taktik för att hålla honom i startelvan.

Daley Blind: 6,5

Inte lika framträdande som mot Leicester men överlag  en kompetent insats.

Ander Herrera: 5

Utbytt 84. Varnad. Håller på att kosta ett baklängesmål med en svag passning i helt fel läge. Håller på att kosta oss matchen då han sätter dobbarna i Allens lår men han räddas av ett horribelt domslut. Kostar oss kvitteringen då han först öppnar benen så att Johnson kan slå en tunnel och sedan aktar på sig så att Johnson kan springa förbi.

Paul Pogba: 7

Direkt involverad, med skott eller passning, i tio av Uniteds avslut i matchen. Noggrann i passningsspelet, vinner nickdueller och tacklingar. Sen ska han så klart göra mål på någon av sina chanser.

Jesse Lingard: 7

Utbytt 67. Skapar mest i trion bakom Zlatan men ska förstås göra när han serveras av svensken. Å andra sidan kunde han ha fått assists när han serverar Pogba och Zlatan. Mattas, som laget i stort, av efter paus.

Juan Mata: 6,5

Utbytt 67. Delikat lobb som förtjänade ett bättre öde. Det händer grejer när Mata är involverad men han är totalt sett för lite involverad.

Marcus Rashford: 5

Plus för inlägget till Pogba i slutskedet men på 90 minuter är det för lite. Hamnar lite i skymundan på kanten och borde söka sig in centralt oftare. United har 24 avslut mot mål, Rashford inte ett enda. En av hans sämsta insatser sedan debuten.

Zlatan Ibrahimovic: 6

Varnad. Kan vinna matchen efter två minuter men han bommar. Igen. Han har lite för många stora missar på sitt konto nu. Plus dock för spelet utanför straffområdet, bäst illustrerat av förarbetet till Lingards chans (även om det möjligen var i straffområdet).

Anthony Martial: n/a

Inbytt 67. 1 mål. Såg, för kanske första gången den här säsongen, ut som Anthony Martial igen. Landslagsuppehållet kommer olägligt.

Wayne Rooney: n/a

Inbytt 67. Superinhopp igen! Lurar alla då han briljant låtstås missa bollmottagningen men istället öppnar för att Stokeförsvararen ska spela bollen till Martial.

Memphis Depay: n/a

Inbytt 84. Inslängd i desperation efter Stokes kvitteringsmål. Mycket märkligt kan jag tycka.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS