Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney: Jag kommer kämpa för min plats

Avbytarbänken mot Leicester och avbytarbänken mot Stoke. Tiderna är nya för Manchester Uniteds lagkapten Wayne Rooney. Men Rooney har inga planer på att ge upp sin plats i laget utan kamp.

Lyssna, jag gjorde en dålig match mot Watford. Jag spelade dåligt, jag vet det och jag förstår det,” säger Rooney i en intervju med engelska journalister.

Jag tror att om [Mourinho] tog ut nästa lag baserat på det förstår jag att jag inte spelade. Laget har gjort det bra, definitivt i Leicestermatchen sedan dess. Jag förstår att jag måste jobba hårt för att försöka ta mig tillbaka in i laget och försöka få min chans och ta den.

Han återkommer till Watfordmatchen: ”Nej, [jag är inte oroad för min form]. För att vara ärlig känner jag att jag började säsongen bra. Igen, jag hade en dålig match, definitivt en väldigt dålig andra halvlek mot Watford. Men jag är inte oroad, nej. […] Jag förtjänade inte att spela nästa match, jag förstod det. Och laget har gjort det bra så jag måste bida min tid och ta min chans.

Rooney är trött på att diskutera sin position men han antyder att han ser sin framtid som mittfältare.

Jag sa i slutet på förra säsongen att jag gillade att spela på mittfältet. Jag känner att jag kan bidra mycket till matchen där. […]

Jag har hört många människor prata om en övergång [till mittfältet]. Well, låt mig göra det då. Om det är vad som kommer att hända, låt mig göra det. Jag känner att jag inte ges en chans, om det är vägen jag vill gå i min karriär för att förlänga den. Jag ges inte den chansen att gå från där till där.

Men: ”Igen, det är upp till managerna. Jag kommer inte gå in och säga ’jag måste spela där’. Jag spelar där managern ber mig spela.

Men ett men till: ”Jag säger inte att jag vill spela [på mittfältet]. Jag har sagt de senaste åren att det kommer att hända. Om det händer nu eller om ett år eller om två år får tiden utvisa. […] Jag känner att jag kan kontrollera och diktera matcher därifrån. Jag säger inte att jag är bättre [på mittfältet]. Jag säger att jag kan spela där på en väldigt hög nivå. Tiden får visa.

Han är beredd att sitta på bänken om det krävs: ”Vi måste jobba som ett lag för att försöka vinna och, om jag sitter på bänken så är det så. Jag kommer inte att inte kämpa för min plats. Jag kommer att kämpa och försöka ta mig tillbaka.

Hela intervjun finns transkriberad på Independent.

Rooney snackade också på en presskonferens.