Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Han är absolut inte given (uppsnack inför Liverpool, Chelsea, city)

Embed from Getty Images

Från landslagsuppehåll till en av säsongens avgörande perioder. Manchester United möter Liverpool borta på måndag, därefter Chelsea på bortaplan sex dagar senare och den 26 oktober är det hemmamatch mot Manchester city i ligacupen. Inför den perioden har vi stämt av i en frågeask.

(United spelar också mot Fenerbahce i Europa League på torsdag, men den matchen har vi mestadels valt att ignorera.)

Direkt efter landskamperna följer matcher mot Liverpool (b), Chelsea (b) och Manchester city (h). Är du optimistisk?

Åke Karlsson: Detta ser tufft ut men inget är omöjligt. Visar vi samma spelglädje som mot Leicester så är vi med och spelar om det.

Johannes Johansson: Kan det bli mer spännande?! Ett par fantastiska matcher väntar, nu är det bara att hoppa på tåget. Klart jag är optimistisk!

Björn Appelgren: Nja. Det ser väldigt tufft ut.

Mikael Österdahl: Nja… Minns lite för väl hur det såg ut i första halvlek mot city. Mourinho måste hitta ett sätt att hantera motståndarnas obarmhärtiga press. Och även om det såg bättre ut i andra halvlek mot city så skapade de fortfarande en drös klara målchanser då.

Mikael Krekula: Svårt att vara jätteoptimistisk med de senaste resultaten i färskt minne. Men samtidigt brukar Mourinho och stormatcher ofta vara en bra kombination, så humöret hålls uppe!

Lisa Larsson: Ja, det är jag. Som alltid innan större matcher. Många gånger helt utan grund.

Kent Yxell: Försiktigt optimistisk, då vi har haft lätt mot Pool senaste tiden (Van Gaal-tiden visserligen) och Chelski blir ju en match med extra touch i år som The Special One vill vinna! Shitty ska vi bara slå nu när vi får revanschchans och De Bruyne som förstörde allt sist saknas.

David Sundgren: Känner mig alltid lite osäker på var laget står efter ett landslagsuppehåll. Trots poängtappet mot Stoke tycker jag bitvis att spelet har förbättras nu så försiktigt optimistisk.

Vad krävs för att laget ska få godkänt för de tre matcherna?

Åke Karlsson: Att vi tar minst 4 poäng och slår Shitty

Johannes Johansson: Två segrar minst.

Björn Appelgren: 4 poäng mot Liverpool och Chelsea är mer än godkänt, men samtidigt extremt viktigt om vi ska hänga på i toppen. 2 poäng, eller kanske bara 1 poäng, är väl mer rimligt sett till form. City-matchen känns som ett mellanspel i jakten på att klättra i tabellen, men det måste se bättre ut än senast

Mikael Österdahl: Med tanke på tabelläget och bortskänkta poäng mot Watford och Stoke har vi inte råd att inte leverera. Minst fyra poäng i ligan och avancemang i ligacupen!

Mikael Krekula: Fan vet. Säg en vinst och två oavgjorda så är det klart godkänt!

Lisa Larsson: Generellt tänker jag att vinst i två av tre skulle kännas schysst, men självklart beror det på hur matcherna utspelar sig och hur situationen ser ut när det väl är dags. Tänker då i termer av tillgängliga spelare, motståndarnas form, matchbild osv.

Kent Yxell: Om vi vill vara med 3 vinster. Om vi inte ska tappa allt minst oavgjort överlag.

David Sundgren: För egen del är det fullt godkänt på förhand med full poäng i ligan och att vi slår ut city i ligacupen. När väl matcherna har spelats kan vi diskutera om ett kryss är godkänt eller ej, men innan ger jag bara godkänt till vinster.

Är vi överens om att De Gea, Valencia, Bailly, Pogba, Rashford och Zlatan kommer att starta de tre matcherna om de är tillgängliga?

Åke Karlsson: Ja

Johannes Johansson: Ja!

Björn Appelgren: Ja, men frågan är om Rashford får starta alla tre. Rooney får nog göra ett gästspel…

Mikael Österdahl: Ja.

Mikael Krekula: Ja.

Lisa Larsson: Ja, om alla är hela och friska känns det sannolikt.

Kent Yxell: Japp, tillhör på något sätt ryggraden om det ska gå vägen.

David Sundgren: Ja, viktiga matcher alla tre och då ska bästa laget spela.

I vänsterförsvaret torde det vara Smalling, Blind och Shaw som slåss om platserna. Tankar där?

Åke Karlsson: En svår situation att lösa – dagsform får avgöra

Johannes Johansson: Blind har gjort det bra som vänsterback, men Shaw besitter mer spetsegenskaper även om han haft det tyngre på senare tid. Röstar ändå för Smalling och Shaw.

Björn Appelgren: Smalling med Blind eller Shaw tror jag på. Shaw känns mest spännande, men Blind känns aningen mer stabil av någon anledning.

Mikael Österdahl: Jag skulle spela Blind och Shaw. Smalling har inte gjort en bra match sedan Van Gaal fick sparken. Men jag gissar att Shaw får kämpa för att vinna tillbaka sin plats.

Embed from Getty Images

Mikael Krekula: Tycker att Smalling och Shaw ska vara startspelarna, men känns tryggt med Blind på båda platserna faktiskt. Äntligen en utmärkt och samtidigt graciös backup-spelare!

Lisa Larsson: Tänker att Blind nog är den som inte tar en plats i backlinjen. Lite synd för han har börjat säsongen bra, men Shaw känns given till vänster när han är tillgänglig, och har svårt att se någon rucka på Smalling-Bailly.

Kent Yxell: Smalling vet inte vad passning är, vilket Blind däremot är en mästare på. Shaw behövs men bara om han är i form så blir nog troligen Smalling-Blind.

David Sundgren: Tycker att Luke Shaw är vår bästa ytterback så bör starta 2/3, eventuellt in med Blind i en av matcherna för att vila honom lite.

Herrera startade som sittande mittfältare mot Leicester och Stoke. Får han fortsatt förtroende i den rollen?

Åke Karlsson: Det är frågan om. Skulle vilja se Carrick där med sitt fina passningsspel och rutin

Johannes Johansson: Det tycker jag absolut!

Björn Appelgren: Jag vill testa Carricks lugn där bak. Ser inte att någon annan i truppen är bättre på den positionen. Kanske dags att testa Blind där?

Mikael Österdahl: Mourinho tyckte ju att Stoke var säsongens bästa insats, då vore det märkligt att ändra. Sen får vi ju se hur det fungerar mot Liverpool. Personligen skulle jag spela Carrick (eventuellt Blind) bakom Herrera och Pogba.

Embed from Getty Images

Mikael Krekula: Jag tror inte det, när det är såpass svåra matcher som kommer upp och dessutom tycker jag inte han är tillräckligt bra defensiv för en sådan roll. Kanske, kanske i matcher mot ”lättare” lag, men det gick ju inte jättebra mot Stoke, som ju tilläts skapa alldeles för mycket.

Lisa Larsson: Inte omöjligt att det blir så. Jag tycker om Herrera i den rollen, och alla vet ju att den killen älskar derbyn och matcher mot Pool.

Kent Yxell: Hoppas det för han har i alla fall hjärtat, men i framtiden är det en position som behöver förstärkas. Platsen jämte Pogba – en som styr matcherna!

David Sundgren: Det tror och hoppas jag.

Mata har spelat bredvid/framför Pogba de senaste matcherna. Är han fortsatt given i startelvan? Och fortsätter han i så fall centralt?

Åke Karlsson: Vill ge Mata förtroendet i denna roll ett tag, tills vi hittar ett bättre alternativ

Johannes Johansson: Given är han inte, men han besitter så mycket genialitet som kan luckra upp vilket försvar som helst. Tycker han bör få fortsatt förtroende.

Björn Appelgren: Given vet jag inte, men jag gillar Mata. Tycker att han ska spela. Med snabba spelare runt omkring sig så blir det bra!

Mikael Österdahl: Den närmaste framtiden tror jag Mata fortsätter som nummer 10. Men det kommer nog perioder under säsongen då han börjar på bänken. Och startar han så vet vi att han blir utbytt!

Embed from Getty Images

Mikael Krekula: Mata är absolut inte given i startelvan, men i nuläget tycker jag att han förtjänar platsen. Men man har alltid lite känslan av att en dålig prestation så blir han petad.

Lisa Larsson: Mata känns väl aldrig helt given under Mourinho, men jag hoppas verkligen det. Mot Liverpool hade jag gärna sett Mata i en central roll, kanske även mot City. Mot Chelsea ser jag honom hellre på en kant. Känns dock omöjligt att spekulera om Mata i nuläget, men jag hoppas han får fortsätta bredvid Pogba.

Kent Yxell: Ja så länge inte Micki är tillgänglig och i form så är nog Mata bästa alternativet för hans vision när han har boll rättvänd är viktig (att han sen inte kan försvara är en annan femma)

David Sundgren: Jag tror han fortsätter centralt. Henrikh kommer att få chansen lite längre fram!

Lingard har haft ytterrollen. Är det dags för Martial nu?

Åke Karlsson: Ja, det är dags för Martial eller varför inte Blind?

Johannes Johansson: Lingard är en smart spelare men inte alltid en duktig fotbollsspelare rent tekniskt. Martial har varit under isen sen EM men imponerade i sitt senaste inhopp. På sikt Martial men i nuläget kanske Lingard får fortsätta ytterligare någon match.

Björn Appelgren: Jämnt skägg. Martial är en mer spännande spelare, men Lingard mer naturlig som ytter.

Mikael Österdahl: Jag blir förvånad om Mourinho spelar Zlatan, Rashford och Martial från start på bortaplan mot Liverpool. Deras tid som anfallstrio kommer, men inte på måndag.

Mikael Krekula: Inhoppet mot Stoke lovade gott, och i grunden är han såklart en startspelare med tanke på hur bra han var förra säsongen. Så ja!

Lisa Larsson: Det är det definitivt.

Kent Yxell: Här är jag tveksam – låt dem spela lite var…

David Sundgren: Ja, även om Jesse var bra i landslaget.

När får Mkhitaryan chansen?

Åke Karlsson: Tror han har en bra bit kvar att hitta rätt i PL

Johannes Johansson: Helt ärligt – ingen aning! Har svårt att begripa vad som hänt.

Björn Appelgren: Ja, när får han det? Kanske mot Fenerbahce i EL och eventuellt mot City i LC. Vore lite skakigt att köra honom i de viktigaste matcherna.

Mikael Österdahl: Han lär få chansen mot Fenerbahce och sedan får han ta sig in i laget därifrån.

Mikael Krekula: Tror han får chansen ganska snart, yttrarna har inte övertygat särskilt mycket hittills så finns helt klart en plats att ta.

Lisa Larsson: Möjligtvis mot Fenerbahce. Har svårt att se honom starta mot varken Chelsea, Liverpool eller City.

Kent Yxell: I så fall lite i sänder, för att gå in och dominera mot city, hihi

David Sundgren: Eventuellt mot city i ligacupen, även om han var direkt svag mot dom senast.

Matchen mot city är ju i ligacupen. Hur viktig är den i relation till ligamatcherna mot Liverpool och Chelsea?

Åke Karlsson: Känner här handlar det mest om prestige att stoppa dom i denna cupen och vinna mot dom

Johannes Johansson: Matcher mot City är alltid viktiga!

Björn Appelgren: Inte lika viktigt såklart. Men viktigt för trupprotationen. Viktig för Mkhitaryan kanske…

Mikael Österdahl: Ligan är förstås viktigare. Samtidigt skulle det vara väldigt dåligt med två raka hemmaförluster mot city. När jag tänker efter så vinner jag hellre mot city än mot Chelsea (båda ska givetvis vinnas).

Mikael Krekula: Kanske inte lika viktig, men ändock viktig förstås.

Lisa Larsson: Självklart jätteviktig. Ligan bör såklart prioriteras framför cuper, men ett derby är ett derby och då är det alltid liv eller död som gäller.

Kent Yxell: Lika viktig för att visa att vi är med, är ju en titel som Mou gillar!

David Sundgren: Ligan går alltid före ligacupen men city vill man ju besegra 365/366 dagar om året.

Vad är ditt bästa Liverpoolminne?

Åke Karlsson: Ett minne som är gött när dom varje år inte vinner något

Johannes Johansson: Berbas show 2010 är det första som dyker upp i huvudet. Annars är Gerrards röda kort efter 38 sekunder ett roligt minne.

Björn Appelgren: Minnen finns det många. Jag väljer enda gången jag har sett United vinna mot Liverpool på plats, 3-0 säsongen 2014/15. Jag såg också den förnedrande förlusten med 4-1, säsongen 2008/09. Inte så kul, men lite roligt var att en av våra medresenärer blev så arg att han bokade om sitt flyg på stört, lämnade sin far i Manchester och drog hem direkt efter matchen.

Mikael Österdahl: John O’Shea, mars 2007.

Mikael Krekula: O’Sheas avgörande på Anfield 2007 är så jävla underbart. Men säger ändå Berbas sena avgörande till 3-2 på stopptid, eftersom jag själv var på plats.

Lisa Larsson: Finns självklart många, men Berbatovs hat-trick 2010 var ren magi.

Kent Yxell: När Cantona satte målet 96 på Wembley – det var mycket känslor i just den sekvensen.

David Sundgren: Oj, När O’Shea avgjorde på stopptid 2007 ligger bra till…

Hur ser du på Chelsea som rival?

Åke Karlsson: Också en svår bortamatch, är för mig inget med rivalitet mer att vi överraskar och vinner, ja Jose vill nog sätta käppar i Chelskihjulet

Johannes Johansson: Chelsea har haft många spelare genom åren som man retat sig på. Har väl egentligen blivit en bitter rival på grund av att de blivit ett topplag under Abramovich.

Björn Appelgren: Chelsea är väl ett lag som man vill slå, men det är inte samma rivalitet som mot Liverpool, City och i viss mån Arsenal för mig. Nu känns det väl lite mer spännande än vanligt, eftersom Mourinho är i United och inte Chelsea.

Mikael Österdahl: Nu blir det ju speciellt då Mourinho återvänder. Tidigare var det speciellt när vi slogs om titlar i ligan och Europa. Chelsea har också haft en förmåga att locka osympatiska spelare, med John Terry i spetsen. Men det behövs något extra för att en match mot Chelsea verkligen ska tända till.

Mikael Krekula: Jag känner inte jättemycket. Det är en svår match mot ett lag som numera brukar hålla till i toppen. Men inte så mycket mer än så.

Lisa Larsson: Chelsea är bra, men jag har aldrig riktigt sett dem som en rival på samma sätt som jag gör med City, Scouse-packet eller Arsenal. För mig är de mest bara en tuff motståndare som vi måste slå för att ha en chans.

Kent Yxell: Chelski = tråkfotboll/lag, så har ingen speciell relation till dem. En toppmatch utan heta känslor som vi oftast måste vinna på senare år, men varit svårt att riktigt hetsa upp sig över…

David Sundgren: Rivaliteten har nog mest med de senaste åren att göra då vi fajtats i toppen, faktiskt. Lite extra krydda nu när Mou återvänder till Stamford Bridge…