U18: Wolves – Man Utd 2-5

Uniteds U18-lag krossade Wolves och ledde redan i halvtid med 5-0 innan hemmalaget gjorde två mål och snyggade till siffrorna i den andra halvleken. Samtidigt vann Uniteds U16-lag miniturneringen Freedom for Football i Liverpool.

Det började bra för United som redan efter tre minuter tog ledningen när Chong slog ett inspel till Indy Boonen som satte 1-0. Det var även belgaren Boonen som ökade på Uniteds ledning till 2-0 efter ännu ett inspel, denna gången signerat Nishan Burkart. United var skoningslösa och gjorde fem mål på bara 32 minuter. Buffonge, Burkart och Chong stod för målen, där den sistnämnde bjöd på en riktig delikatess.

United slog sedan av på takten rejält. I den andra halvleken var det endast Wolves som lyckades hitta nätet och man gjorde det två gånger om och snyggade till siffrorna rejält.

U16 vann turnering

Uniteds U16-lag vann turneringen Football for Freedom som gick av stapeln i Liverpool. Det var tolv deltagande lag från olika länder som deltog. United inledde med att spela 1-1 mot West Bromwich innan Borussia Dortmund besegrades med 4-1. United slog sedan Everton med 1-0 innan det var dags för semifinaler. United mötte sedan belgiska Anderlecht i semifinal där United drog det längsta strået i en 2-1 vinst. I finalen väntade Fulham, som hade vunnit turneringen de två senaste åren, och efter 0-0 vid fulltid fick matchen avgöras på straffsparkar där United var det starkare laget och vann med 5-4.

Wolverhampton – Manchester United 2-5 (0-5)

Uniteds mål: Boonen (3, 19), Buffonge (24), Burkart (29), Chong (32)
United: Fojticek; Tanner, Warren, Dunne, Kenyon (Spratt 46); Whelan, Buffonge; Chong (Bohui 61), Gomes, Boonen; Burkart (Diedrick-Roberts 61)