Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Nytt kontrakt till Fosu-Mensah

Embed from Getty Images

Goda nyheter på onsdagen! Timothy Fosu-Mensah har idag signerat ett nytt kontrakt med Manchester United. Det nya kontraktet gäller över säsongen 2019/20 med en option på ytterligare ett år.

Den mångsidiga defensiva spelaren – han kan spela mittback, ytterback (främst till höger men han har även spelat vänsterback) och som defensiv mittfältare – skrev på för Manchester Uniteds akademi den 2 september 2014. Då lämnade han Ajax och födelsestaden Amsterdam. Idag har han hunnit bli 18 år gammal och i relation till sin ålder har han stor erfarenhet.

Då hans internationella speltillstånd dröjde var det först i november 2014 som han gjorde Uniteddebut, då han spelade för juniorlaget mot Everton. Han etablerade sig tidigt som en av de bästa spelarna i laget.

Förra säsongen inledde han i reservlaget, trots att han fortfarande räknades som junior. I februari i år kom så a-lagsdebuten då han var inhoppare i 3-2-segern mot Arsenal. Totalt blev det tio a-lagsmatcher förra säsongen. Den här säsongen har han startat två matcher och förhoppningsvis får han en ny start imorgon.

Timothy Fosu-Mensah:

Jag är jätteglad att ha skrivit på ett nytt kontrakt här i Manchester United. Jag har gillat varenda minut sedan jag skrev på för den här fantastiska klubben och jag vill fortsätta göra framsteg, som jag känner att jag har gjort hittills. Jag lär mig varje dag från managern och tränarstaben. Jag uppskattar tilliten som klubben har visat mig och jag vill betala tillbaka med mina prestationer på planen.

José Mourinho:

Tim är en ung spelare med fantastisk potential. Jag är glad att han har skrivit på ett nytt kontrakt och jättenöjd med de framsteg som han har gjort hittills. Det är tydligt att se att han lär sig varje dag på träning och det kommer att vara gott om möjligheter för honom när säsongen fortsätter.

Det skulle vara intressant att få veta mer om hur Mourinho ser på Fosu-Mensah. Framför allt om han tror att det är som högerback Fosu-Mensah har sin framtid. De flesta bedömare tror annars att det är som mittback eller central mittfältare som vi kommer att se Fosu-Mensah i framtiden.