Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Shaw startar imorgon, Mkhitaryan tillgänglig; nödlandning för Fenerbahce

José Mourinho har idag hållit presskonferens inför morgondagens match mellan Manchester United och Fenerbahce i Europa League. Även Luke Shaw pratade på presskonferensen.

Vi får också några ord från Robin van Persie, som ju numer spelar för Fenerbahce.

Mourinho bekräftade att Shaw kommer att starta imorgon men gav inga ytterligare tips om startelvan. Managern säger att Mkhitaryan nu är tillgänglig men ville inte bekräfta om armeniern gör comeback imorgon.

Mourinho: Det är en svår vecka för oss

Om måndagens match:Vi fick inte resultatet vi ville. Vi fick bara en poäng, vi var inte 100 procent framgångsrika. Ni är inte rättvisa mot Liverpool, de var fantastiska defensivt. 0-0-resultatet var för att två lag var väldigt bra defensivt.

Om Mkhitaryan: ”Han var skadad och var skadad ganska länge. Nu är han inte längre skadad och han tränar med laget utan begränsningar. Jag kan inte bekräfta om han spelar imorgon. Men han är fit och måste nu hitta tillbaka till sin form.

Har spelarna självförtroende nu?Vi är i en period nu med fem matcher utan förlust. Vi vann två och spelade oavgjort i två. Vi kunde spela olika matcher, till exempel Stoke var en matchplan och Liverpool var en annan. Spelarna är okej, inte bara för den här matchen utan för atmosfären vi har. Gruppen är okej, spelarna är bra vänner, inte bara bra spelare.

Nu har vi en speciell, svår vecka. Måndag, torsdag, söndag är en svår vecka. Fenerbahce spelade i söndags hemma. Chelsea väntar på söndag. Vi måste spela imorgon och på söndag. En svår vecka för oss men det är vad vi har och vi måste vara redo.

Om Zlatan:Jag är väldigt nöjd. Han ger oss exakt vad vi behöver från honom, vad vi förväntar oss av honom. Det är ganska vackert för mig att träffa honom fem eller sex år senare och hitta samma ambition, passion, vilja att spela, vilja att tävla. Jag kunde inte vara nöjdare, han är verkligen fit, alltid redo att spela. Vad gäller hans påverkan i omklädningsrummet är han någon som de yngre spelarna tittar på och han kan bara påverka dem positivt.

Om Fenerbahce:Fenerbahce kommer i slutet på säsongen vara där de måste vara. Alla vet att den turkiska ligan blir bättre och bättre. Några av lagen som inte är från Istanbul blir bättre. Men i slutet är storlagen där de ska vara. Jag tittar på managern och ser erfarenhet och kvalitet. De är ett storlag och en svår motståndare.

Om morgondagens lag:Imorgon spelar vi med ett lag som har chansen att vinna. Och om vi spelar med ett lag som inte är bra och starkt har vi ingen chans. Vi måste spela med ett bra lag. Vi vet att vi två dagar senare måste spela i Premier Leauge.

Om Rooney:Jag vill inte ge er laget. Ärligt talat. Ibland gör jag det, ibland ger jag tips. Idag är det enda tipset den spelaren som kommer till presskonferensen, som är Luke Shaw. Wayne tränar bra. Han är en av de som är ansvariga för atmosfären. Han är positiv, en vän. Vi räknar med honom, han kommer att vara där imorgon, från start eller på bänken.

Det spekuleras i att FA vill att Marcus Rashford ska spela U21-EM i sommar.

Har United någon position i frågan?Inte än. För rapporterna ni pratar om har inte kommit till mitt kontor. Så vi vet inte. Vi är i mitten på oktober. Mästerskapet är på sommaren. Vi måste vänta och se vad som händer. Om spelaren är eller blir ordinarie i a-landslaget är det inte nödvändigt att han spelar i U21-landslaget. Spel i U21 är för utveckling.

När Mourinho första gången var i Chelsea sa han att han hade spelare som var givna i startelvan.

Är Pogba och Zlatan givna i laget?Nej, det var för elva år sedan. En annan liga, en annan situation. Det klart bästa laget. Inga är givna. Det som är givet är känslan, stoltheten, respekten till fansen, det måste vara orörligt. Spelarna är inte det.

Shaw: Jag är redo att slåss för min plats

Om sin egen status:Jag känner mig väldigt bra. Jag hade lite problem med ljumsken sedan Watford men har tränat väldigt hårt sista veckan och är redo att spela igen.

Om kritiken efter Watford:Givetvis, jag har sagt det förr att jag är vuxen. Jag kan ta det managern säger. Jag måste ta in det han säger och lära mig. Jag var besviken på resultatet och inte vad managern sa. Jag vill bli bättre.

Bra med vila? ”Du kanske kan säga det. Jag har inte haft en massiv svacka. Skadan hade inget med mitt ben att göra. Jag har tränat väldigt hårt. Givetvis har det varit bra att vara ledig men jag vill spela. Jag hatar att missa matcher. Ibland blir du skadad men jag är tillbaka nu och redo att slåss för min plats.

Om lagkänslan:Jag skulle inte säga att den har förbättrats massivt. Den har alltid varit stark när jag har varit här. Tittar du på truppen har vi de erfarna och de unga som jag, Rashford och Martial. En erfaren [spelare] som Ibra hjälper laget. Han är en bra kille att vara runt. Han skämtar så ofta, det är bra för lagkänslan. Nu börjar det visas att vi är mer tillsammans som ett lag.

Vad har Pogba gett laget? ”Många dansrörelser i omklädningsrummet! Nej då, han är en stor närvaro. Han visar sin kvalitet, det finns en anledning till att han var med i världslaget. Han anpassar sig fortfarande men han gör det bra för laget. Alla kan se kvaliteten som han har. Han anpassar sig till Premier League. Han visade bitar av sin kvalitet med inlägget mot Liverpool. Han är en bra ledare också.

Om balansen mellan offensiv och defensiv som ytterback:Givetvis handlar det om att jobba med lagkamraterna. Idag är det troligare att ytterbackarna anfaller men min första prioritet är att försvara. Ibland vill du gå fram för mycket och kan straffas på kontringar. Som ytterback måste du i första hand tänka på defensiven. Så länge vi släpper in få mål har vi större chanser att vinna.

Om nyförvärven:De har en massiv aura med vad de har vunnit, framför allt Zlatan. Det är bara bra för oss. [Pogba och Zlatan] framför allt har varit väldigt bra på träning. De kommer att bli bättre. De har kommit för att vinna titlar, som alla andra i omklädningsrummet. Vi kommer bara bli bättre och bättre. Nu är vi i en fas där vi blir bättre, alla har mer att ge.

Hur introducerade Zlatan och Pogba sig för laget?Det är normalt, som med alla. Jag personligen var uppspelt att de skulle komma. Det är normalt när någon kommer så välkomnas de. Det är professionellt, det är normala värvningar. Det är inget massivt för att de kommer in.

Om Van Persie: ”Givetvis är han ett hot. Vi känner hans kvalitet. Med sådan kvalitet kan det vara svårt att stoppa även om du vet vad han ska göra. Vi vet vilka kvaliteter vi måste förbereda oss för. Vi fokuserar på laget, inte bara på en spelare.

Van Persie: Det blir en speciell match

Det blir ett speciellt tillfälle och en speciell match för mig,sa Robin van Persie till MUTV då han under landslagsuppehållet var i London på ett event.

Jag vet att Manchester United vill vara i Champions League men det är så det är nu och för mig är det en väldigt speciell grupp i Europa League. I den förra matchen hade jag en match mot ett av mina första lag, Feyenoord, och nästa är United. Jag ser fram emot det.

Jag spelar nu för Fenerbahce och jag vill göra det bra för mitt lag men givetvis kommer det att vara speciellt att spela ’hemma’ på en fantastisk arena med fantastiska fans mot ett fantastiskt lag.

Det kommer att bli tufft för oss. United är favoriterna men du vet aldrig vad som händer. Generellt ser jag fram emot en trevlig kväll och att njuta av hela erfarenheten.

Nu är det ingalunda givet att Van Persie får spela imorgon. Han har gjort åtta matcher den här säsongen men bara två av dem från start. Van Persie startade dock när Fenerbahce i söndags spelade 1-1 hemma mot Alanyaspor.

Nödlandning för Fenerbahce

Uppladdningen för Fenerbahce har inte varit den bästa. På väg till Manchester tvingades planet nödlanda i Budapest efter att ha krockat med en fågel. Det bekräftar klubben på Twitter. Men de säger också att alla är okej och att det aldrig blev någon stor fara.