Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – Fenerbahce

Embed from Getty Images

Gårdagens match mot turkiska Fenerbahce blev en “walk in the park” för United, men det kunde möjligen slutat annorlunda om inte bortalaget hade spelat så bryska i eget straffområde. Nu spelade de på det viset och United utnyttjade situationen genom att köra över Robin Van Persien & co. Flera United-spelare imponerade medan några få gjorde det motsatta. 

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 7

Hade i ärlighetens namn inte allt för mycket att göra och det han fick göra gjorde han stabilt, så som att plocka ner hörnor och frisparkar.

Matteo Darmian: 6

Såg pigg ut under första halvlek och för en stund trodde jag den högerback vi värvade förra sommaren var tillbaks, men i andra halvlek föll han i gamla hjulspår och misslyckades med diverse ageranden. Bygger han vidare på sina prestationer från första halvlek kanske han kan få lite mer speltid framöver.

Eric Bailly: 6

Blandade och gav under matchen. Tycker nästan han borde vilats inför söndag, men det gjorde han inte. Inledde matchen med att missa en enkel pass som istället rann ut till inkast. Stod för lite enkla misstag, men däremellan var han bra.

Chris Smalling: 7

Utbytt ’45. Börjar sakta men säkert spela upp sin defensiv, snart kanske vi får se fjolårets Chris Smalling. Klev av redan i halvtid med en påstådd lättare skada. Hoppas verkligen den är av lättare karaktär för Smallings försvarsspel var bra under första halvlek.

Luke Shaw: 5,5

Det här var chans till revansch för Luke Shaw som den senaste tiden varit både skadad och petad. Tog han den? Nja, det kan vi väl inte påstå. Såg matchotränad ut och fick ingen större ordning på bollen.

Michael Carrick: 7,5

Blev en klar höjning i uppspelsfasen med Carrick på plan. Det är ingen nyhet direkt att det blir så, han är oerhört skicklig på att trä in passningar från sin djupa utgångsposition. Märkligt att han inte får mer förtroende än han fått hittills under José Mourinho.

Paul Pogba: 8

Utbytt ’75. Definitivt den höjningen Paul Pogba behövde visa. Har blivit hånad lite överallt för sina senaste insatser, men nu visade han äntligen lite av den potential han joggar omkring med. Inledde dock matchen lika kantigt som senast, men efter straffmålet fick sig självförtroendet en ordentlig skjuts och det var en annan spelare vi såg. Andra målet håller hög klass.

Jesse Lingard: 7

Utbytt ’66. Löper mycket och oftast rätt, därför var det föga förvånande att han var på rätt plats vid fjärde målet. Desto mer överraskande var det att avslutet var så välplacerat. Skickligt gjort vid den situationen och en bra match överlag av Lingard.

Juan Mata: 8

Alldeles briljant under stora delar av matchen. Besitter den där nyckeln som kan låsa upp låga försvar, vilket United annars kan ha stora problem med. Var ytterst inblandad i båda straffsituationerna, där han ligger bakom andra straffen med en fantastiskt framspelning till Anthony Martial.

Anthony Martial: 6,5

Har inte hittat tillbaks till fullo men det går sakta i rätt riktning. Har en förmåga att bli alldeles för osynlig, vilket inte är direkt positivt. Emellanåt blixtrar han dock till och då är han livsfarlig. Behövde det där straffmålet för självförtroendet.

Wayne Rooney: 6

En okej insats av Wayne som ensam anfallare. Höll sin position betydligt bättre än tidigare och varierade istället sitt spel betydligt mer istället för att sjunka djupt och fördela bollar. Med bollen intill fötterna skapade han däremot inte särskilt mycket på egen hand.

Marcos Rojo: 6

Inbytt ’45. Blev överraskande inbytt före Fosu-Mensah när Smalling tvingades kasta in handduken i halvtid. Stod ändå för en stabil insats i försvaret och skötte även uppspelen på ett okej sätt. Om det beror på den redan avgjorda matchen eller inte låter vi vara osagt.

Memphis Depay: 5

Inbytt ’66. Behövde egentligen få mer speltid i en match som redan var avgjord, men det kanske han inte förtjänar heller om man tänker efter. Överarbetar i sedvanlig ordning och gör situationer till svårare än vad de är. Känns som det närmar sig slutet för holländaren i Manchester Uniteds tröja nummer sju.

Timothy Fosu-Mensah: N/A

Inbytt ’75. Hade också mått bra av att ha bytts in tidigare. Fick istället ersätta Pogba på mittfältet, där han såg intressant ut. Är stenhård i duellspelet och kreativ med boll.

Res med oss till Manchester!