Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dean och Clattenburg dömer veckans matcher

EFL meddelar att Mike Dean ska döma Manchesterderbyt i ligacupen på onsdag. Samtidigt meddelar Premier League att Mark Clattenburg ska döma Uniteds hemmamatch mot Burnley på lördag.

Dean dömer derbyt

Mike Dean får på onsdag sällskap av Simon Long och Ian Hussin som assisterande domare. Lee Mason blir fjärdedomare.

Senast vi hade oturen att drabbas av Mike Dean som domare var i 4-1-segern mot Leicester i september. Totalt har Dean gjort 55 Unitedmatcher (30-10-15).

Dean har hunnit göra 57 matcher med Manchester city (27-12-18). Senast dömde han deras 4-1-seger borta mot Stoke i augusti, då han blåste en straff för båda lagen men också blundade för en solklar straff för Stoke.

Dean har dömt tre Manchesterderbyn tidigare, samtliga har slutat med seger för Manchester city. Senaste gången i april 2013, då city vann med 2-1 på Old Trafford. Dean dömde FA-cupsemifinalen 2011, då city vann med 1-0. Han dömde också den första semifinalen i ligacupen 2010, då city vann med 2-1 på hemmaplan. Den gången gick United ändå till final via 3-1 i returen.

Clattenburg på lördag

På lördag får Mark Clattenburg sällskap av Collin och West som assisterande domare då United tar emot Burnley. Friend får det hedersamma uppdraget som fjärdedomare.

Clattenburg hade vi senast i Manchesterderbyt i september. Den gången blundade han för en solklar Unitedstraff och en diskutabel. Totalt har han gjort 39 Unitedmatcher (22-8-9).

Sedan december 2013 har Clattenburg bara gjort en match med Burnley. Det då de i december förra året förlorade med 3-0 i Hull. Totalt har han dömt Burnley 16 gånger (5-1-10), ingen av dess mot United.