Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter United – Burnley

United fick i eftermiddag bara 0-0 mot nykomlingen Burnley på Old Trafford. Ett förödande resultat. Ofattbara 37 skott mot mål (11 på mål) resulterade inte i något mål trots jättechanser för bland andra Lingard, Zlatan och Rooney.

Embed from Getty Images

Som bäst en sjundeplats

Ett par timmar efter matchen är känslan att säsongen är körd. I matcher mot Stoke och Burnley skulle United ha vunnit med en marginal om minst tre-fem mål. Totalt är detta fyra mycket viktiga poäng som mer eller mindre kastats bort.

I stormatcherna har laget fallit efter undermåliga prestationer mot shitty och stadsdelen chelsea. Totalt sett är detta inte gott nog, inte på långa vägar. Detta gäller alltså både mot dåligt och bra motstånd. Med denna trupp måste United kunna fåt ut så mycket mer mål (målskillnad +1 just nu) och poäng.

I nuläget är laget åtta poäng efter de ledande lagen tre lagen. I oktober månad är det år 2016 ganska mycket. Det har blivit allt svårare att ta igen tappade poäng i PL. Visst, de andra lagen kan tappa poäng, men svårligen kommer de att tappa så många poäng. Det är inte realistiskt att ens tänka i de banorna, särskilt inte då United inte är i närheten av någon formtopp. Till plats fyra är det fem poäng, men även det känns avlägset. Mer realistiskt är att United får inrikta sig på plats sju, alltså efter Everton. Det är svårt att smälta de fyra tappade poängen mot Stoke och, i dag, Burnley.

Embed from Getty Images

Inget flyt alls…

Någon timme innan avspark kom informationen att Valencia fått en fraktur i armen och att detta kräver en operation. I tillägg är Bailly långtidsskadad och Smalling var aldrig aktuell till dagens match. Under matchen fortsatte Uniteds oflyt med flera diskutabla domslut från Clattenburg. Straffsituationen med Darmian och Herreras andra gula kort (något hårt?) springer till minnet. Nej, United har inget flyt med något nu…

Embed from Getty Images

Självkritik

Visst går det att diskutera oflyt och domarens insats, men sanningen är den att United inte kan skylla på sådana omständigheter i denna match, även om det såklart hade underlättat om de gått i favör. 37 skott mot mål och 72 % i bollinnehav måste förvaltas bättre. Statistiken påminner något om den mot Stoke, där United hade 24-7 i avslut på mål.

Heaton i Burnleys mål gör en enastående match, likt den Grant gjorde för Stoke. Räddningen på Lingards nick och Zlatans volley är inget annat än världsklass. Det är snudd på ofattbart att United inte gör mål i övrigt, Zlatans och Rooneys chanser på slutet borde resulterat i mål. Det är lätt att slå huvudet i väggen när en tänker på Matas stolpträff och Zlatans nick i ribban…

Med detta sagt är det svårt att kritisera laguttagningen (Mata något högre placerad än Herrera och Pogba) och formationen i dag. Förvisso ter det sig något märkligt att Zlatan återigen får chansen trots att han missat många chanser i de senaste matcherna och i ärlighetens namn stått för några mediokra insatser. Samtidigt är Zlatan en världsspelare och någon lär straffas när den långe från Rosengård hittar formen. You just wait.

Embed from Getty Images

Mourinho

Portugisen visades ut efter högljudda protester i situationen med Darmian i slutet av första halvlek. Mourinho riskerar dessutom en avstängning kommentarerna inför matchen mot Fools och känslan är att han i och med dagens scener återigen håller på att göra sig omöjlig och bli en börda för laget. Det är lätt att reagera som Mourinho gör, men att ständigt bygga upp domaren som en fiende och klaga är ingen taktik som lär ge goda resultat. Lått oss hoppas att han har lärt sig något efter förra säsongen och att han dessutom får några goda råd från Sir Alex Ferguson och Sir Bobby Charlton.