Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Schweinsteiger tillbaka i träning; Valencia borta sex veckor

Manchester United har idag publicerat träningsbilder. Det är ju inget unikt, sånt sker då och då. Men den här gången överraskar bilderna. Detta då Bastian Schweinsteiger var en av spelarna som deltog på träningen.

Vad detta betyder är fortsatt okänt. José Mourinho håller presskonferens inför Fenerbahce på onsdag, då borde vi få någon form av besked.

Schweinsteiger har varit placerad långt ner i frysboxen sedan José Mourinho tog över United. Den tyska mittfältaren har inte ens fått träna med laget. Att han nu deltar på träningen torde betyda någonting. Kanske.

Om Schweinsteiger är aktuell för spel igen så är det tidigast på söndag som vi kan få se honom spela. Schweinsteiger är inte registrerad i Europa League-truppen och får därmed inte spela i den turneringen.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Jones också med på träningen

På dagens träningsbilder noterar vi även Phil Jones. Det har rapporterats att han är tillbaka i träning och bilderna bevisar detta. När han sedan är aktuell för spel är en annan femma.

Embed from Getty Images

På träningsbilderna skymtar vi också reservlagsspelarna Axel Tuanzebe och Joe Riley.

Smalling och Martial syntes inte till

Medan vi noterade Jones och Schweinsteiger på träningsbilderna så syns varken Anthony Martial eller Chris Smalling till. Detta betyder inte nödvändigtvis att de inte var med på träningen, det kan hända att kameran missar en spelare, men det är ändå ett rimligt antagande att så var fallet.

Smalling blev skadad mot Fenerbahce och även om han kunde spela mot Chelsea har han missat de två senaste matcherna.

Anledningen till Martials frånvaro har inte bekräftats men det har spekulerats i att han är skadad. I lördags kunde ledande personer hos United inte ge några besked kring Martials status. Martial har också personliga problem då han är uppe i skilsmässa (tror jag det är).

Förutom Martial och Smalling har United Valencia och Bailly på skadelistan. Vidare är Ander Herrera avstängd mot Swansea på söndag.

Valencia borta sex veckor

Obekräftade uppgifter säger att Antonio Valencia behöver sex veckor för att rehabilitera sin skadade arm. Det meddelades i lördags att han skulle opereras för en armfraktur.

Valencia skriver följande på Instagram: ”Nu tänker jag bara på rehabilitering. Jag vill komma tillbaka snart och hjälpa mitt lag. Jag kommer att komma tillbaka starkare och alltid optimistisk.

Herrera: Jag är ingen våldsam spelare

Ander Herrera blev i lördags utvisad mot Burnley till följd av två varningar. Därmed är han avstängd mot Swansea (varningar och utvisningar för varningar kan inte överklagas, annat än om det handlar om att domaren varnat fel spelare).

Jag ville inte dra på mig de två frisparkarna,säger Herrera enligt Manutd.com.

Jag är ingen våldsam spelare. Den första varningen böjde jag mitt knä och ville inte sparka motståndaren. Den andra så ramlade jag.

Uniteds akademi bäst i England

CIES Football Observatory har studerat vilka klubbar som har producerat flest spelare till lag i de högsta ligorna. Som vanligt placerar sig United bra. Totalt är det 34 Unitedprodukter som spelar i någon av de fem största ligorna i Europa. Bara Real Madrid (41) och Barcelona (37) är bättre. Arsenal är näst bästa engelska klubb med 22 spelare.

Då 31 ligor studeras faller United till en 13:e plats (fortfarande överlägset bäst i England), med totalt 42 spelare. Ajax topp på 72 spelare.

Ny sponsor

Manchester United har fått en ny sponsor. Det är Mlily som blir klubbens första madrass- och kuddpartner. Med tanke på de resultat som laget gör kan spelarna behöva all hjälp för att få sig en god natts sömn.

Hamilton från start när Skottland förlorade

Skottland förlorade med 1-0 mot Israel i kvalet till U19-EM. Manchester Uniteds Ethan Hamilton spelade hela matchen. Skottland, liksom Israel, var redan inför matchen klara för nästa kvalomgång. Hamilton startade två matcher och gjorde ett inhopp i kvalet. Det var hans tre första landskamper.

Gomes stod över

Angel Gomes stod över när Englands U17 avslutade sin EM-kvalrunda med en 3-2-seger mot Österrike. England var redan inför matchen klara för nästa omgång och förbundskaptenen valde att vila några av sina bästa spelare. Annars är Gomes given i startelvan och han är också lagets kapten.

Rashford och Irwin fyller år

Idag gratulerar vi Marcus Rashford på födelsedagen. Rashford är nu 19 år och har därmed bara ett år kvar som tonåring. Rashford delar födelsedag med Unitedlegenden Denis Irwin.

Irwin blir idag 51 år gammal.

En annan som firar födelsedag idag är Marco van Basten (52 år). Onekligen förpliktar födelsedagen och vi förutsätter att Rashford blir minst lika bra som Irwin och Van Basten.

För att fira Rashfords födelsedag har United satt ihop en video med alla hans mål i Premier Leauge.