Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Fenerbahce – United

Embed from Getty Images

Vi fick igår bevittna ytterligare en smärre likblek insats av vårt kära United. Instämmer till stor del i José Mourinhos beskrivning av hemmalagets inställning, de såg de som en Champions League-final medan United-spelarna tog det som en träningsmatch. Matchen slutade även därefter. United hade förtvivlat svårt att skapa målchanser mot detta Fenerbahce som var mer än nöjda med spelbilden. Hur som helst, United-spelarnas insatser ska betygsättas.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea – 5

Hade egentligen inte överdrivet mycket att göra i matchen. Första målet kan han tyvärr inte göra mycket åt. På andra målet är han däremot helt paralyserad. Blev han så förvånad över att Jermaine Lens tog frisparken eller vad hände? Inte särskilt övertygande vid de andra ingripandena heller.

Matteo Darmian – 4,5

Blandade och gav något kopiöst. Ibland stod han för fyndiga saker i offensiven, för att i nästa sekvens slå bort en enkel pass. Italienaren var även lika ojämn i sin defensiv.

Daley Blind – 4

Daley Blind var riktigt dålig, återigen! Är helt borttappad i sitt positionsspel, vilket är mindre bra om man ska agera mittback. När han dessutom är slarvig med boll finns det ingen större nytta av holländaren.

Marcos Rojo – 4,5

När Marcos Rojo är bäste man i backlinjen vet vi att det var en svag försvarsmässig insats. Rojo har fått mycket kritik, med all rätt, men i de senaste matcherna har han inte varit så oerhört dålig. Bara dålig snarare. Det kan hända lite vad som helst och det gjorde det även i denna match. Har inte heller han koll på sitt positionsspel.

Luke Shaw – 4

Ytterligare en spelare som kom helt snett in i matchen. Defensivt hade han en bekymmersam afton och offensivt var han direkt svag. Hans företagsamhet saknades i denna match.

Morgan Schneiderlin – 4,5

Utbytt ’45. Kom lite halvsnett in i matchen från början och tog ett tidigt gult kort. Blev sedermera även utbytt av Mourinho i halvtid. Schneiderlin var inte så mycket sämre än någon annan men Mourinho har sina hackkycklingar och de ryker först.

Ander Herrera – 4,5

Försökte och försökte men oftast ledde allt till ett överarbetande av situationer. Fick inte saker och ting att fungera, istället sprang han mest runt och gnällde på domaren. Fick en defensiv utgångsposition i andra halvlek och borde utnyttjat sitt passningsspel därifrån på ett bättre sätt när Fenerbahce sjönk tillbaks.

Marcus Rashford – 5

Utbytt ’61. Föll bort alldeles för mycket i matchen, men det är ändå han som ligger bakom anfallen när det väl händer något. Tror Rashford behöver vilas lite framöver.

Paul Pogba – 5

Utbytt ’30. Blandade och gav under den korta tid han kunde spela innan Fenerbahce tacklade sönder honom. Kom ofta lite för djupt ner i plan.

Anthony Martial – 5

Finns ett par sekvenser när han bara flyter förbi sin motståndare, det vill vi se mer av! Annars försvinner han ut i periferin under långa stunder. Helt plötsligt får han bollen ute på kanten och man tänker: just det, Martial är ju på plan!

Wayne Rooney – 5

Hans mål var väl egentligen det enda glädjeämnet denna bedrövliga torsdagskväll. Ett fantastiskt distansskott som kan betyda mycket för Rooneys självförtroende framöver. Innan dess var det en kantig Rooney vi bevittnade.

Zlatan Ibrahimovic – 4,5

Inbytt ’30. Lyckades egentligen inte med någonting under sin tid på plan. Eller jo! Han ställde ju till med bråk! Annars plockade Simon Kjaer och Martin Skrtel bort honom relativt enkelt.

Juan Mata – 5

Inbytt ’45. Försökte med sitt snirklande men det fungerade inte mot ett resolut hemmalag vilket ledde till att Mata blev rädd om sina fötter och undvek det tajta ytorna.

Henrikh Mkhitaryan – 4,5

Inbytt ’61. Egentligen samma som Juan Mata. Blev lite rädd och undvek den svårare vägen som kunde varit nyckeln till framgång. Annars var det kul att se armeniern på plan igen trots en svagare insats.

Res med oss till Manchester!