Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho om Zlatans attityd; Moyes om Uniteds problem; Bailly hoppas på tidig comeback

Inför morgondagens match mot Swansea uttalar José Mourinho sitt stöd för Zlatan Ibrahimovic. “Han spelar bra för laget,” säger Mourinho.

Han skapar många chanser och missar många mål. Om jag minns Stoke, Liverpool, Chelsea, Burnley missade han många mål men han var fantastisk i hans dynamik, hans arbete, hans uppbyggnadsspel, han var fantastisk.

[Mot Fenerbahce] kan jag inte säga detsamma. Men i varje match i Premier League, även när han inte gör mål, är han fantastisk. Hans attityd är alltid briljant. Han är inte en kille som är rädd för sitt ansvar, så inga problem alls.

Mourinho säger att United tar riker och att skapar chanser. Han hoppas att Rooney ska få självförtroende efter målet i torsdags. Han gav inga svar på om Pogba är tillgänglig imorgon.

Om försvarsspelet:Ni såg aldrig ett José Mourinho-lag spela med två vänsterbackar som mittbackar. Jag kan inte vara kritisk mot pojkarna för de gör vad de kan. För Daley är det ännu svårare att spela mittback på höger sida. Det är totalt obekvämt för honom.

Schweinsteiger kommer inte spela imorgon: “Nej, för jag bestämmer och jag bestämde nej. Det är för tidigt för honom. Han har tränat med laget i tre eller fyra dagar. Han är inte redo att spela fotboll på den här nivån.

Läs mer på Guardian.

Moyes: Det var inte bara Moyes

Manchester United är dåliga för fjärde säsongen i rad. Då passar David Moyes – två poäng på tio matcher – på att peta på den sovande björnen.

På något sätt visar det att det kanske inte bara handlade om David Moyes. Manchester United-jobbet kommer att vara tufft för alla som tar det, oavsett om det är José Mourinho eller Louis van Gaal, David Moyes. Det kommer alltid att vara ett tufft jobb för du följer den antagligen bästa managern i vår tid.

Manchester United behöver stabilitet, och det är en fotbollsklubb som alltid har litat på sig själv, litat på sina managers, trott på sina managers och definitivt gett sina managers tid att göra det rätta jobbet. Det är en fantastisk klubb.

Manchester United är också en klubb som har sparkat sju managers de senaste 47 åren. Fyra av de tränarna har fått mindre än två år. Men United ger alltid sina managers tid.

Om ni inte misstycker så vill jag inte gå in för djupt på Manchester United, för jag vill egentligen inte vara involverad där jag säger det ena eller andra om Manchester United.

Ja du, David Moyes, om du inte ville prata om Manchester United så var svaret på frågan: Ingen kommentar.

Jag hade min tid där och den gick vidare till någon annan. Jag säger bara att det är ett fantastiskt jobb. José är en toppmanager, det var Van Gaal också. Men det är svårt för vem som än går till Manchester United.

Så får Moyes en fråga om problemen som United har haft under Van Gaal och Mourinho visar att Moyes faktiskt hade ett svårt jobb.

Jag är glad att du säger det, för jag har alltid känt det. Jag kände att det skulle ta tid. Men det är fotboll. En del av resan som en fotbollsmanager är att du måste ha dåliga tider liksom bra tider.

Citat från Mirror.

Martials agent: Det var respektlöst av United

Anthony Martials agent Philippe Lamboley är arg. Det berättar han i en intervju med RMC Sport. (Engelsk version på Sky Sports.)

Jag ska inte ljuga om det. Jag det bekom honom [när Manchester United tog tröja nummer 9 från honom]. Ja, han blev överraskad. Ja, han var besviken. I ett par dagar. Men han är professionell. Han vet hur han kommer tillbaka direkt.

Personligen accepterade jag inte beslutet, som jag tyckte var respektlöst mot min spelare. Jag sa det till Manchester Uniteds styrelse. Du gör inte såna saker. Vi har vänt blad, men inte glömt det.

Agenten förnekar att förhållandet mellan Martial och José Mourinho är dåligt: “De har ett professionellt förhållande. Jag är säker på att Mourinho kommer att få ut det bästa av honom, precis som Louis van Gaal gjorde före honom.

Framtiden är ljus: “Han trivs väldigt i United. Han ler inte hela tiden men det är en del av hans personlighet. […] Han har bara en ambition, att göra en fantastisk säsong och vinna titlar med United. Det han redan har uträttat är otroligt, han är bara i början på sin karriär. Och jag lovar er att det bästa kommer.

Guardian: Memphis ser ut att lämna i januari

Guardians Jamie Jacksom tror att Memphis Depay kommer att lämna United på lån i januari. Fenerbahce ska vara ett alternativ. Memphis ska vara medveten om att hans tid i United kan vara över. Anledningen till att ett lån ska vara aktuellt är att det är svårt med permanenta övergångar i januari.

Doughty i Kanadas U20-landslag

Josh Doughty, som inte får någon speltid i Manchester United, är igen uppkallad till Kanadas U20-landslag.

Om Pogba

Länktips: Författaren Steve Bruce

BBC berättar historien om författaren Steve Bruce. Som också är den före detta Manchester United-spelaren Steve Bruce.

Det var 1999 som Bruce publicerade tre romaner. Den senaste tiden har de tre böckerna fått kultstatus för sin uselhet.

Varför har han inte skrivit fler böcker? “Har du läst dem? Gör det så kommer du förstå varför,” säger Bruce.

Steve Bruce: Inside the literary career of Aston Villa’s manager [BBC]

Bailly hoppas på tidig comeback

Eric Baillys rehabilitering går bättre än väntat och mittbacken ska nu hoppas på att göra comeback mot Tottenham den 11 december, ett par veckor tidigare än beräknat. Det rapporterar Independent.